20:28 28.07.2021

М'янма може стати джерелом необмеженого поширення COVID-19 у регіоні

2 хв читати
М'янма може стати джерелом необмеженого поширення COVID-19 у регіоні

Ситуація в М'янмі може привести до того, що з цієї країни буде безконтрольно поширюватися COVID-19, що викликає осередки зараження в усьому регіоні, заявив виданню The Guardian спецдоповідач ООН з прав людини в М'янмі Том Ендрюс.

"М'янма перетворюється на супер-розповсюджувача COVID-19 із цими більш вірулентними варіантами - "дельта" і іншими формами, які є вкрай небезпечними, вкрай летальними, вкрай заразними..., це дуже, дуже небезпечно з усього спектра причин", - сказав він.

"Це просто факт, що COVID-19 не поважає національності, кордони, ідеології, політичні партії. Він вбивця, якому невідома дискримінація", - продовжив він.

За його словами, точна кількість заражень і смертей через COVID-19 в М'янмі невідома. При цьому, нагадав він, М'янма межує з країнами, де проживає приблизно третина населення Землі.

У зв'язку з цим Ендрюс закликав підтвердити дію резолюції РБ ООН, ухваленої в лютому і закликає до припинення вогню в М'янмі. Він додав, що міжнародне співтовариство, включно з країнами, що межують із М'янмою, має діяти швидко з метою уникнення наслідків безконтрольного поширення COVID-19 на їхніх кордонах.

У М'янмі 1 лютого стався військовий переворот. Головнокомандувач збройними силами Мін Аунг Хлайн зосередив у своїх руках законодавчу, виконавчу і судову влади. Військові оголосили про введення надзвичайного стану строком на один рік і затримали держрадника М'янми Аун Сан Су Чжи, президента Він М’їна, а також інших високопоставлених чиновників за "фальсифікацію виборів" 8 листопада 2020 року. Дії військових викликали хвилю протестів, які військовий режим жорстко придушує. В ході заворушень загинули понад 930 осіб.

Тим часом, за даними The Guardian, програма вакцинації в М'янмі застопорилася, тестування зазнає невдачі, а державна система охорони здоров'я перевантажена. Повідомляється про серйозні перебої з поставками кисню, медичного обладнання, медикаментів.

Згідно з даними статистичного сайту Worldometers, всього в М'янмі за час пандемії виявили понад 279,1 тис. випадків зараження COVID-19, а понад 7,8 тис. інфікованих померли. Одужали більш ніж 194,4 тис. осіб.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА