07:21 29.07.2021

Сенатори загрожують блокувати кандидатів на державні посади, якщо санкції проти "Північного потоку 2" не будуть введені

2 хв читати
Сенатори загрожують блокувати кандидатів на державні посади, якщо санкції проти "Північного потоку 2" не будуть введені

Група сенаторів-республіканців американського Конгресу в листі на ім'я міністра фінансів США Джанет Єллен попередила, що заблокує двох кандидатів до Казначейства, якщо адміністрація не змінить свою позицію щодо "Північного потоку 2" і не введе нові санкції щодо проекту.

"Газопровід "Північний потік 2" безпосередньо завдає шкоди інтересам національної безпеки Сполучених Штатів і наших союзників і партнерів", - йдеться в листі сенатора Пета Тумі і 11 інших республіканців у Банківському комітеті Сенату.

Вони зазначили: "Якщо цей проект буде завершений, він посилить згубний вплив Володимира Путіна на Європу, дестабілізує тендітну безпеку України, і сприятиме подальшій російській агресії".

Сенатори загрожують виступити проти затвердження кандидатур Браяна Нельсона і Елізабет Розенберг, які були висунуті на посади в Мінфіні, пов'язані з реалізацією санкційних режимів.

"Ми закликаємо Вас змінити курс щодо "Північного потоку 2" і приєднатися до нас у справі захисту Конгресом європейських союзників і партнерів від зловмисної російської агресії", - йдеться в посланні законодавців.

Президент США Джо Байден минулого тижня вкотре заявив, що з приходом до влади нічого не зміг зробити для того, щоб зупинити будівництво газопроводу, оскільки його завершення вже знаходилося у фінальній стадії.

"Ідея про те, що повинно було бути сказано чи зроблено щось таке, що могло б зупинити це, нереалістична", - сказав він журналістам, хоча і називав будівництво трубопроводу "поганою ідеєю".

Президент додав, що "Північний потік" вже завершено на 99%". Як повідомлялося, США і ФРН раніше узгодили спільну позицію по темі" Північного потоку 2 ". У спільній заяві сторін вказуються основні положення цих домовленостей.

Байден заявив у зв'язку з цим: "Як ви знаєте, у мене була дуже, дуже плідна дискусія з Ангелою Меркель. Вона і уряд Німеччини працюють над зобов'язаннями, які передбачають, що якщо насправді Росія докладе зусиль, щоб навмисно заподіяти біль Україні і іншим країнам, вони відреагують".

Тим не менше, більшість законодавців США, незалежно від партійної приналежності, негативно відреагували на угоду.

Проектна компанія Nord Stream 2 AG повідомила напередодні, що трубоукладальне судно "Академік Черський" повністю виконало спочатку запланований обсяг робіт для газопроводу.

"Таким чином, дотепер газопровід завершено на 99%", - зазначають будівельники.

"Трубоукладальна баржа "Фортуна" продовжує роботу на заключній ділянці проекту", - також наголошується в релізі.

"Газпром" добудовує "Північний потік 2" власними силами, оскільки через накладені США санкції його швейцарський підрядник зупинив роботу.

Морський газопровід "Північний потік 2" потужністю 55 млрд куб. м газу на рік проходить від компресорної станції "Слов'янська" в Кінгісеппському районі Ленінградської області до балтійського узбережжя Німеччини.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА