07:31 29.07.2021

У Кенії з'явився перший україномовний аудіогід

1 хв читати

У рамках проекту культурної дипломатії перша леді України Олена Зеленська представила аудіогід українською мовою в Кенії (м Момбаса), повідомляє прес-служба президента.

Зазначається, що аудіогід став 25-м у мережі україномовних аудіогідів у світі і першим у регіоні Східної Африки. Місцем звучання української мови став історичний пам'ятник XVI століття, фортеця-музей "Форт Ісус".

"Форт Ісус" – унікальна фортифікаційна споруда, що стала справжнім форпостом європейців у Індійському океані. З 2011 року фортеця входить до списку об’єктів Світової спадщини ЮНЕСКО. Українська стане першою іноземною мовою, що лунатиме в стінах 400-річного форту", - йдеться в повідомленні.

Впровадження україномовного аудіогіда в фортеці стало особливо актуальним у зв’язку із запуском прямих чартерних авіарейсів між Україною та Кенією у квітні 2021 року, що вже сьогодні відчутно вплинуло на кількість українських туристів на півдні цієї країни.

Реалізація проекту із запуску аудіогіда стала можливою завдяки спільним зусиллям посольства України в Республіці Кенія та музею "Форт Ісус".

До цього запуск україномовних аудіогідів вже охопив низку всесвітньо відомих музеїв: Лувр і Версаль у Франції, галерею Альбертіна і музей історії мистецтв в Австрії, латвійський національний художній музей, морський музей в Чорногорії, Колізей і римські Форуми в Італії тощо

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА