15:15 29.07.2021

Екс-міністра фінансів Данилюка виключено з конкурсу на голову БЕБ через ненострифікацію диплома МБА Університету Індіани

2 хв читати
Екс-міністра фінансів Данилюка виключено з конкурсу на голову БЕБ через ненострифікацію диплома МБА Університету Індіани

Конкурсна комісія Бюро економічної безпеки (БЕБ) не допустила екс-міністра фінансів та екс-секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олександра Данилюка до подальшої участі у відборі на голову БЕБ, оскільки його диплом бізнес-освіти Університету Індіани (Indiana University) не пройшов процедуру нострифікації в Україні.

"Олександр цього (подання диплома на нострифікацію до Міносвіти - ІФ) не зробив. Тому по суті комісія розуміє що освіта є, але по закону визнати цього не може", - повідомив голова комісії, президент Київської школи економіки та екс-міністр економіки Тимофій Милованов у Facebook.

Він зазначив, що вірить у справжність диплома, проте комісія не може порушити закон і зробити для Данилюка послаблення.

"Публічна позиція і політичний досвід - це круто. Але також потрібно компетентно заповнювати документи у відповідності до закону", - підсумував Милованов.

У свою чергу Данилюк назвав це рішення упередженим. "(Воно) зумовлене тим, що конкурсна комісія націлена призначити політично залежну особистість", - заявив екс-міністр фінансів у відео у своєму Facebook.

Данилюк уточнив, що навчався в бізнес-школі за престижною програмою американського уряду Edmund Muskie Fellowship із жорстким відбором, і Милованов про це знає.

"Бути міністром фінансів та секретарем РНБО, працювати у найвідоміших фінансових організаціях у світових фінансових столицях – значить, у мене було достатньо освіти, а зараз – ні?!Такі рішення руйнують залишки репутації членів комісії. І це - руйнування БЕБ з самого його початку", - вважає екс-глава Мінфіну.

Він підтвердив свою думку, що на посаду голови БЕБ влада активно просуває нинішнього голову Державної фіскальної служби (ДФС) Вадима Мельника.

До конкурсної комісії з відбору голови нового органу входять дев'ять осіб: три представники від РНБО, стільки ж - від Кабміну, ще три - від Верховної Ради.

Заявки на участь у конкурсі на голову БЕБ подали 57 кандидатів.

Новий орган має запрацювати 25 вересня. Наступного дня після цього припинить своє існування ДФС, яка вже перебуває в процесі ліквідації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА