16:49 29.07.2021

Липень в Україні завершується зливами

2 хв читати
Липень в Україні завершується зливами

В Україні наприкінці липня та на початку серпня після виснажливої ​​духоти очікуються бурі, можливі грози зі зливами та сильним вітром. З дощем прийде коротке похолодання та знову може повернутися спекотна погода з задушливою ​​вологістю. Клімат змінюється, цього літа каскад погодних аномалій шокував світ. Ми ні в якому разі не повинні ігнорувати штормові попередження, що можливі в найближчі дні.

Sinoptik.ua попереджає, що 30 липня у Сумській, Полтавській, Дніпропетровській, Харківській, Донецькій, Луганській, Херсонській, Запорізькій областях може бути гроза, град та шквальне посилення вітру до 15-24 м/сек.

У західній частині України у п'ятницю буде переважно ясно, спекотно та сухо. У суботу - до +32 °С, місцями можуть пройти грози. Погода почне змінюватися у неділю, стане більше хмарності, у Закарпатті пройдуть дощі з грозами. А 2 серпня вдень стовбчик термометра покаже на заході країни +22...+24 °С, прогнозуються сильні дощі.

На сході України липень закінчиться грозами та зливами, температура повітря при цьому буде +25...+27 °С, серпень розпочнеться малохмарною погодою, духотою та спекою до +35 °С.

Південним областям України похолодання найближчим часом не загрожує. Температура повітря в регіоні залишається на високих відмітках, до +35 °С. Вночі +22...+24 °С. Зливи та грози очікуються у п'ятницю в Одеській й Запорізькій областях.

У центральних областях України буде спекотно. Грозові дощі пройдуть у п'ятницю в Дніпропетровській та Кіровоградській областях, зачеплять Полтавську область. Сонце розжарить повітря 2 серпня до +35 °С, при ясній погоді буде задушливо.

На півночі країни у п'ятницю +28...+29 °С, локальні дощі. У суботу можна обійтися без парасольки, до +30 °С, у неділю пройдуть локальні дощі. У перший день робочого тижня очікуються грози, зливи, сильний поривчастий вітер, зниження температури повітря.

У Києві липень завершиться гарячими +29...+31 °С. Парасольку на випадок раптової зливи краще носити з собою. Перші дні серпня у столиці очікуються дощовими, з грозами та поривчастим вітром, вдень до +28 °С, вологість повітря висока, тиск знижений.

 2 серпня - День святого пророка Іллі, в цей день за народними прикметами традиційно йде дощ, який вважається благодатним. Ще одна народна прикмета каже про те, що після Ільїна дня не можна купатися. Для деяких регіонів зараз актуальне народне визначення погоди: «На Іллю до обіду літо, а після обіду – осінь».


 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Мінветеранів мають намір перезавантажити проєкт "Помічник ветерана"

ГУР допомагає РДК і "Свободі Росії" боротися з режимом у РФ - Юсов

Польща і Німеччина 26 березня запустять коаліцію "бронетанкових спроможностей" для України

В Україні частка негрошових соціальних послуг становить лише 6% - Жолнович

Експрацівник оборонного заводу в Миколаєві за допомогою дронів шпигував для ворога за комплексами ППО

В Україні зростає "чорний ринок" документів про підвищення кваліфікації для вчителів - освітній омбудсмен

НАТО зацікавлене в досвіді України у веденні комунікацій під час війни - Мінкультури

Окупанти вночі обстріляли Селидове, поранено 4 місцевих жителів - прокуратура

Окупанти обстріляли Конотоп, Середину-Буду і 23 села Сумської області за добу, про постраждалих не повідомляють

ЄС підготував законопроєкт про передачу Україні прибутку від заморожених активів РФ у липні поточного року - ЗМІ

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА