17:14 29.07.2021

Евакуацію жителів оголошено через природні пожежі в турецькому місті Мармарисі

2 хв читати
Евакуацію жителів оголошено через природні пожежі в турецькому місті Мармарисі

Влада турецького курортного міста Мармарис оголосила про необхідність евакуації місцевих жителів і туристів через загрозливі природні пожежі, повідомляють у четвер турецькі ЗМІ.

За їхніми даними, вогонь упритул підібрався до житлових будівель і готелів.

Туристів із двох готелів і чотирьох вілл у турецькому Мармарисі евакуювали через лісові пожежі, повідомляє телеканал CNN Turk.

"Пожежа виникла в лісовому масиві району Армуталан за три кілометри від Мармариса, причини загоряння не відомі. Полум'я стрімко поширювалося і опинилося буквально за 100 метрів від деяких житлових будинків і готелів. Через наближення вогню поліція евакуювала два готелі категорії 3* і чотири туристичні вілли як запобіжний захід", - пише портал.

Як повідомили CNN Turk в Асоціації туроператорів і готельєрів Південного Егейського моря (GETOB), туристів розмістили в інших готелях подалі від пожеж.

Портал також зазначає, що для гасіння лісової пожежі поруч із Мармарисом було залучено безпілотники, кілька вертольотів, а також службовців військово-морських сил.

Складна ситуація спостерігається і в іншому курортному районі - Бодрумі. Там також вогонь наблизився безпосередньо до міської межі.

Раніше турецька преса повідомила, що мінімум троє людей загинули внаслідок природних пожеж, які вирують на півдні Туреччини, ще 58 осіб відправлені до лікарень.

Через аномальну спеку в Туреччині на західному та південному узбережжі країни протягом останніх двох днів тривають лісові пожежі, сотні гектарів лісу згоріли вщент. Полум'я дісталося популярної туристичної провінції Анталья: вогонь розповсюдився поруч із курортами Соргун, Сіде, Манавгат, Чолакли. Там скасовано всі екскурсії, туристам задля безпеки не рекомендовано залишати готелі до особливого розпорядження адміністрації готелів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА