19:07 29.07.2021

В Україні сталися два вибухи в поштоматах, поліція розпочала розслідування

2 хв читати
В Україні сталися два вибухи в поштоматах, поліція розпочала розслідування

У Києві поліція розпочала розслідування обставин вибуху в приміщенні одного з торговельних центрів, повідомляє прес-служба Національної поліції.

"Сьогодні вранці до Оболонського районного управління поліції надійшло повідомлення про те, що у приміщенні одного з торговельних центрів стався вибух поштомату. На місце події негайно прибули вибухотехніки та слідчо-оперативна група. Попередньо правоохоронці встановили, що в одній із комірок поштомату здетонував саморобний пристрій на основі піротехнічних виробів", - зазначається в повідомленні.

Правоохоронці проводять на місці події першочергові слідчі дії.

Постраждалих унаслідок вибуху немає.

Подію зареєстровано в Оболонському райвідділі поліції. Після завершення перевірки йому буде надано правову кваліфікацію.

Крім того, про вибух у поштоматі повідомила поліція Одеської області. Інцидент стався в поштовому відділенні на Миколаївській дорозі.

"На місце події виїжджала слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції разом із працівниками управління вибухотехнічної служби обласної поліції. Під час обстеження об'єкта вибухотехніки встановили, що в одному з ящиків поштомату спрацював саморобний пристрій, який складався з електротаймера, акумуляторної батареї, петарди, паперу та поліетилену. Внаслідок вибуху ніхто не постраждав", - зазначається в повідомленні.

Залишки саморобного пристрою направили на експертизу. З'ясовуються обставини події та особи, які можуть бути до неї причетні.

Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

У свою чергу в "Новій пошті", в поштоматах якої сталися вибухи, заявили, що для них цей інцидент - тривожний сигнал настроїв у суспільстві, а питання безпеки важливе для компанії. У зв'язку з цим компанія вирішила ухвалити низку рішень:

- зробити загальною практику, яку компанія використовувала на двох сортувальних станціях у Києві та Львові, а саме встановити рапіскани, рентгенотелевізійні установки для перевірки посилок і вантажів. Тобто встановити їх на всіх наших терміналах та депо;

- почати співпрацювати з професійними кінологічними службами у всіх регіонах для виявлення підозрілих посилок і вантажів.

- упровадити процес повної ідентифікації клієнтів для унеможливлення ситуації відправлення підозрілих посилок через підставних або неіснуючих людей.

"Ми розуміємо нашу роль у суспільстві та робимо все, що від нас залежить, для створення безпечного простору. На жаль, злочинці є всюди. Боротьба з ними - наша справа разом", - ідеться в заяві, поширеній компанією.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА