19:45 29.07.2021

Вакцинація від COVID-19 в Англії допомогла уникнути близько 60 тис. смертей

2 хв читати
Вакцинація від COVID-19 в Англії допомогла уникнути близько 60 тис. смертей

В Англії вакцинація від коронавірусу COVID-19 допомогла запобігти близько 60 тис. смертей і понад 22 млн заражень, свідчать дані дослідження Управління охорони здоров'я Англії (PHE).

"Згідно з оцінками PHE, 60 тис. смертей і 22 млн 57 тис. заражень вдалося запобігти в результаті програми вакцинації від COVID-19 у період з 23 липня", - йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті PHE.

Безпосередньо в самій доповіді про результати вакцинації зазначається, що щеплення допомогли уникнути від 21,3 млн до 22,9 млн заражень коронавірусом і від 57,5 тис. до 62,7 тис. летальних випадків. Крім того, вакцинація запобігла близько 52,6 тис. госпіталізацій.

У документі наголошується, що ці результати базуються на модельному аналізі даних PHE і відділу біостатистики Ради медичних досліджень Кембриджського університету.

В управлінні зазначають, що нові дані щодо запобігання випадкам COVID-19 і смертям майже удвічі перевищують попередні, опубліковані три тижні тому.

"Згідно з попередніми оцінками, в період до 9 липня вдалося запобігти близько 37 тис. смертей і 11 млн заражень", - повідомляють у PHE.

Як зазначається, метод оцінки запобігання зараженням і смертям базується "на прямому та непрямому впливі вакцинаційної програми".

За словами лікаря-епідеміолога в PHE Джеймі Лопеса Берналя, такі результати свідчать про "значний вплив" вакцинації на епідеміологічну ситуацію.

"Ці показники демонструють значний вплив вакцинаційної програми на порятунок життів і скорочення поширення вірусу", - сказав Берналь.

"Тоді як випадки зараження збільшилися, став зрозумілим справжній масштаб захисту вакцинаційної програми. Всі, хто прийшов по свою вакцину, відіграли роль у цьому життєво важливому зусиллі", - наголосив лікар.

Берналь також нагадав про необхідність отримати дві дози препарату від COVID-19 для максимального захисту від коронавірусної інфекції.

У Великій Британії раніше в липні фіксували рекордні показники випадків COVID-19, що виявляються за добу. Однак останніми днями спостерігається зниження темпів поширення коронавірусу.

Загалом у Великій Британії за час пандемії виявили понад 5,7 млн заражень COVID-19, більше ніж 129 тис. інфікованих померли.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА