21:18 29.07.2021

Прем'єр Естонії побоюється, що ситуація з мігрантами в Литві торкнеться інших країн Балтії

2 хв читати
Прем'єр Естонії побоюється, що ситуація з мігрантами в Литві торкнеться інших країн Балтії

Уряд Естонії на засіданні в четвер обговорив ситуацію на литовсько-білоруському кордоні і схвалив пропозиції міністра оборони Калле Лаанета (Kalle Laanet) щодо сприяння Литві при співробітництві з країнами Балтії.

"Напад на Литву торкнеться також Естонії і Латвії, і в найближчому майбутньому я маю намір обговорити вирішення кризи зі своїми колегами в інших країнах Балтії. Хвиля біженців, які прибувають у Литву - це організована гібридна атака, яка зачіпає всі країни Балтії. Ми повністю підтримуємо Литву", - сказала прем'єр-міністр Кая Каллас (Kaja Kallasd), слова якої наводить прес-служба уряду.

Як заявив міністр оборони Лаанет, "ситуацію ускладнюють майбутні російсько-білоруські навчання "Захід-2021" і військові частини, які на цей період будуть розміщені біля кордонів країн Балтії".

Він зазначив, що Естонія вже надає Литві практичну допомогу.

"Ми відправили загороджувальний колючий дріт для зміцнення кордону, МВС відправило групу естонських поліцейських ESTPOL5. Крім того, ми відправимо Литві безпілотні літальні апарати Сил оборони і готові надати підтримку в проведенні закупівель і отриманні додаткового загороджувального дроту", - сказав міністр оборони.

Крім того, міністерство закордонних справ активізує співпрацю і контакти в різних форматах забезпечення міжнародної підтримки, з Литвою будуть розглянуті можливості подальших дій проти осіб та організацій, які організовують незаконну міграцію.

Під керівництвом Державної канцелярії в Естонії готується міжвідомчий план дій на підтримку уряду Литви.

За даними спецслужб Литви, станом на четвер на кордоні з Білоруссю цього року затримано 3 145 мігрантів – у 39 разів більше, ніж за весь 2020 рік. Більшість із них з країн Близького Сходу і Африки. Минулого року на литовському кордоні був затриманий 81 нелегал. У 2019 - 46.

Через потік мігрантів з Білорусі, що помітно збільшився, уряд Литви минулої п'ятниці оголосив екстремальну ситуацію державного масштабу. Посадові особи країни вважають, що потоки міграції, які зростають, є організованою мінським режимом акцією проти Литви і називають її "гібридною війною".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА