07:13 30.07.2021

Політ корабля Starliner компанії Boeing до МКС перенесено на 3 серпня

2 хв читати
Політ корабля Starliner компанії Boeing до МКС перенесено на 3 серпня

Другий випробувальний політ у безпілотному режимі космічного корабля CST-100 Starliner корпорації Boeing до Міжнародної космічної станції (МКС), який був відкладений через інцидент з російським модулем "Наука", планується здійснити 3 серпня, повідомили в NASA.

В американському космічному агентстві раніше повідомили, що на модулі "Наука", що пристикувався в четвер до МКС, відбулося нештатне включення двигунів, через що станція розгорнулася на 45 градусів. Для компенсації імпульсу довелося задіяти двигуни модуля "Зірка" і вантажного корабля "Прогрес". Наземним фахівцям вдалося повернути контроль над станцією, екіпаж і обладнання не постраждали.

У зв'язку з розслідуванням інциденту NASA вирішило перенести запланований на п'ятницю старт.

Запуск корабля, створюваного для майбутніх польотів американських астронавтів на орбіту, передбачається здійснити за допомогою важкої ракети-носія Atlas 5 компанії United Launch Alliance 3 серпня в 01:20 за часом Східного узбережжя США з 41-го стартового комплексу на космодромі на мисі Канаверал у Флориді. Стиковка з МКС повинна відбутися 4 серпня.

В ході першого тестового польоту корабля, проведеного 20 грудня 2019 року, йому не вдалося зістикуватися з МКС.

Ракета успішно вивела непілотований корабель на суборбітальну траєкторію. Однак після цього на ньому виникла проблема, пов'язана зі збоєм у системі розрахунку часу роботи двигунів, в результаті якої Starliner вийшов на нештатну, нижчу орбіту для зближення з МКС. Корабель перевитратив паливо, і стикування з МКС стало неможливим.

Він здійснив успішну м'яку посадку на полігоні Вайт-Сендс у штаті Нью-Мексико. Це була перша наземна посадка американської капсули. Всі попередні американські апарати приводнювалися в океані.

На початку лютого NASA повідомило, що перший політ новітнього американського космічного корабля Starliner компанії Boeing з астронавтами на борту до МКС планується здійснити не раніше вересня.

У рамках контракту з NASA корпорація Boeing отримала понад $5 млрд на розробку, створення і здійснення місій корабля Starliner з доставки астронавтів на МКС і повернення їх на Землю. Він призначений для екіпажу в складі до семи людей.

Інша американська компанія - SpaceX за схожим контрактом з NASA отримала $3,1 млрд для розробки свого космічного корабля Crew Dragon, який вже здійснив низку пілотованих польотів на МКС.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА