07:43 30.07.2021

У Сіднеї задіють військових для контролю за дотриманням карантину

2 хв читати
У Сіднеї задіють військових для контролю за дотриманням карантину

За дотриманням режиму карантину на тлі рекордних у місті добового приросту випадків коронавірусу COVID-19 у Сіднеї стежитимуть зокрема військові, повідомляють західні ЗМІ з посиланням на поліцію штату Новий Південний Вельс.

За даними поліції, в п'ятницю в місті розгорнуто близько 300 військових.

Як повідомив зі свого боку глава Міноборони Австралії Пітер Даттон, військові почнуть надавати допомогу поліцейським у контролі за дотриманням правил карантину на наступному тижні.

У Сіднеї, де режим ізоляції продовжили на місяць, у четвер добовий приріст заражень COVID-19 склав 239 випадків - це максимальний показник з початку пандемії коронавірусу.

"Ми лише можемо визнати, що ситуація швидше за все погіршиться перш ніж стане налагоджуватися, враховуючи кількість інфікованих людей", - цитують ЗМІ прем'єра штату Новий Південний Вельс Гледіс Береджиклян.

У зв'язку з погіршенням ситуації Береджиклян оголосила про посилення обмежень у Сіднеї, де заходи карантину і так діють уже близько місяця. Так, жителям південно-західних і західних районів Сіднея тепер потрібно буде носити маски на вулиці, а також не дозволяється віддалятися від будинку більше ніж на п'ять кілометрів.

Влада Сіднея в середу оголосила, що карантин у місті триватиме до 28 серпня. Спочатку планувалося, що цей режим завершиться 31 липня.

"По тому, як зростала кількість випадків за останні дні, було цілком очевидно, що для нас буде неможливо зняти обмеження в той час, коли ми планували це зробити", - заявила Береджиклян, коментуючи ситуацію в Сіднеї та прилеглих районах.

Суворий карантин діє в самому Сіднеї і його передмістях: вони значаться як райони з "високим ризиком" зараження COVID-19. Жителі цих районів можуть залишати їх тільки по роботі, якщо їхня професія є в переліку, опублікованому урядом штату. Люди, які живуть одні, зможуть вибрати людину, яка періодично зможе їх відвідувати, але ця людина повинна бути жителем того ж району місцевого самоврядування.

Жителі Сіднея, що застрягли в ізоляції без роботи, будуть отримувати матеріальну компенсацію.

З початку пандемії в Австралії діагностували понад 33,7 тис. випадків зараження коронавірусом, 923 інфікованих померли. Тим часом, зафіксували понад 29,9 тис. випадків одужання від COVID-19.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА