14:54 30.07.2021

МЗС закликало українців не їхати до охоплених пожежами регіонів Туреччини

2 хв читати
МЗС закликало українців не їхати до охоплених пожежами регіонів Туреччини

Міністерство закордонних справ України закликає громадян України утриматися від поїздок до уражених стихією регіонів Туреччини.

"З урахуванням непередбачуваного подальшого розвитку надзвичайної ситуації закликаємо громадян України утриматися від поїздок до уражених стихією регіонів. У разі виникнення загрози життю та здоров'ю просимо звертатися на гарячі лінії консульства України в Анталії +90 554 169 96 60 та посольства України в Туреччині +90 539 550 98 98, +90 312 442 15 93", - йдеться в повідомленні на сайті МЗС України в п'ятницю.

У зовнішньополітичному відомстві нагадали, що 28 липня аномально високими температурами повітря були спровоковані та поширилися пожежі в південно-західних регіонах Туреччини з високою концентрацією туристичних об'єктів, зокрема, провінціях Анталія, Адана, Мерсін та Мугла, які є популярними напрямками для відпочинку українських туристів.

"До боротьби з пожежами залучено всі наявні протипожежні ресурси Туреччини. Є жертви серед місцевого населення, постраждали та перебувають під загрозою окремі об'єкти туристичної інфраструктури в містах Бодрум, Мармарис тощо", - зазначили в МЗС.

Раніше президент України Володимир Зеленський висловив співчуття своєму колезі Реджепу Ердогану у зв'язку з масштабними пожежами в Туреччині та зазначив, що в п'ятницю Україна відправить до Туреччини пожежний літак із допомогою.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Міністерство закордонних справ України опрацьовує сценарії повернення українців на випадок погіршення ситуації з лісовими пожежами в Туреччині.

Як повідомлялося, сильні лісові пожежі вирують декілька днів на території провінцій Анталья, Адана та Мерсін. Серйозна ситуація склалася в районі Манавгат в Антальї.

Турецька преса повідомила, що щонайменше три людини загинули внаслідок природних пожеж, що вирують на півдні Туреччини, ще 58 осіб відправлені до лікарні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА