19:57 30.07.2021

Поліція склала адмінпротоколи на 12 осіб за хуліганство під Офісом президента, де проходить "Рейвах Прайд"

2 хв читати
Поліція склала адмінпротоколи на 12 осіб за хуліганство під Офісом президента, де проходить "Рейвах Прайд"

Співробітники поліції склали адміністративні протоколи за дрібне хуліганство і непокору правоохоронцям на 12 осіб, які брали участь у конфлікті із застосуванням сльозогінного газу в п'ятницю в Києві під будівлею Офісу президента, де проходить музичний протест "Рейвах Прайд" на захист прав ЛГБТ-спільноти.

"Ще на десятьох правопорушників поліцейські склали адміністративні протоколи: на двох за ст.173 (дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення, а на вісьмох складено протоколи за ст.185 (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця) Кодексу України про адміністративні правопорушення", - повідомляється на сайті Головного управління Національної поліції в Києві в п'ятницю ввечері.

Раніше на тому ж сайті з'явилася інформація про затримання двох інших порушників громадського порядку під час акції поблизу Офісу президента і складанні на них адмінпротоколів.

"Під час проведення мітингу біля Офісу президента України двоє учасників вступили в словесний конфлікт і нецензурно висловлювалися в бік правоохоронців та інших громадян. На зауваження припинити порушення громадського порядку молоді люди не реагували... Поліцейські зупинили дії порушників, після чого для встановлення особистих даних доставили їх в Печерське управління поліції. Зловмисниками виявилися уродженці Житомирської області, 1979 та 1982 років народження, на яких складено протоколи за ст.173 (дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення", - розповіли в поліції.

За даними правоохоронців, ці двоє затриманих спровокували конфлікт із застосуванням сльозогінного газу.

Як повідомлялося, ще до початку акції представників ЛГБТ-спільноти на місці з'явилися активісти праворадикальної організації "Традиції і порядок" з метою недопущення проведення заходу. Відбулися сутички, в результаті яких співробітникам правоохоронних органів довелося застосувати сльозогінний газ.

Наразі проїзд на вулиці Банковій поблизу Офісу президента перекритий, акція триває.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА