19:54 30.07.2021

Данілов: Якщо Разумков вважає, що в РНБО є олігархи, я хотів би почути, хто саме

2 хв читати
Данілов: Якщо Разумков вважає, що в РНБО є олігархи, я хотів би почути, хто саме

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заперечує можливість конфлікту інтересів у зв'язку з нормою законопроекту про деолігархізацію, яка надає РНБО повноваження визначати перелік "олігархів".

"Я хотів би зазначити: якщо шановний член ради РНБО, голова Верховної Ради вважає, що серед членів РНБО є олігархи, то я хотів би почути, хто з нас олігарх, для того, щоб тут був конфлікт інтересів", - заявив Данілов на брифінгу за підсумками засідання РНБО в Краматорську, коментуючи заяви спікера парламенту Дмитра Разумкова про можливий конфлікт інтересів, закладений у законопроекті про деолігархізацію.

Щодо правок, внесених народними депутатами під час підготовки до другого читання законопроекту, Данілов вважає, що необхідно дочекатися остаточної редакції закону.

"Стосовно остаточної редакції закону, це визначатимуть депутати, зокрема й пан Разумков, тому ми з вами маємо аналізувати вже остаточну редакцію цього закону. Спочатку, коли президент Зеленський поставив це питання, Офіс президента відпрацював, апарат РНБО відпрацював, свою версію ми подали до Верховної Ради, наразі очікуємо другого голосування у Верховній Раді", - наголосив він.

Як повідомлялося, голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що в РНБО у зв'язку з законом про деолігархізацію може виникнути конфлікт інтересів.

"Якщо ми говоримо про підходи і про те, що потрібно було б змінити, то це орган, який вносить до переліку олігархів. У запропонованому законопроекті це РНБО. На мою думку, як члена РНБО, у зв'язку з цим є конфлікт інтересів, тому що рішення про потрапляння до такого переліку "олігархів" мають ухвалювати не ті самі представники влади, з якими може контактувати бізнес. По-друге, якщо ми говоримо про РНБО, там не виключний перелік осіб, які можуть входити до нього, тобто він може збільшуватися-зменшуватися, що також впливатиме на прийняття рішень. Але є і конфлікт інтересів, який ми точно не можемо допустити в такій сенситивній справі", - пояснив він.

Разумков запропонував створити комісію при Національному агентстві з питань запобігання корупції для визначення переліку олігархів.

Верховна Рада 1 липня прийняла за основу законопроект "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" (№5599). Станом на 26 липня народні депутати подали 1230 поправок до законопроекту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА