08:15 31.07.2021

Через негоду корабель Starliner з ракетою Atlas 5 відвезені зі стартового майданчика

2 хв читати
Через негоду корабель Starliner з ракетою Atlas 5 відвезені зі стартового майданчика

Через несприятливі погодні умови поблизу космодрому на мисі Канаверал у Флориді, ракета-носій Atlas 5 з кораблем CST-100 Starliner корпорації Boeing, який повинен відправитися до Міжнародної космічної станції (МКС), у п'ятницю були відвезені зі стартового майданчика в закритий цех вертикальної збірки, повідомила компанія-розробник носія United Launch Alliance (ULA).

"Для захисту корабля Starliner та ракети Atlas 5 від негоди ми відвезли їх назад у цех вертикальної збірки", - йдеться в повідомленні.

При цьому, зазначили в NASA, "Starliner та Atlas 5 перебувають у безпеці і готові до виконання другого тестового орбітального польоту корабля компанії Boeing".

"Наразі найближча можливість для запуску буде 3 серпня в 13:20 за часом Східного узбережжя США (20:20 за Києвом)", - нагадали в американському космічному агентстві.

Раніше в NASA повідомили, що другий випробувальний політ у безпілотному режимі космічного корабля CST-100 Starliner корпорації Boeing до МКС, запланований на 30 липня, був відкладений через інцидент 29 липня з російським модулем "Наука" при стикуванні зі станцією.

У зв'язку з розслідуванням події, NASA вирішило перенести запланований у п'ятницю старт.

Напередодні ввечері NASA повідомила про перенесення пуску на 3 серпня. Як зазначили в агентстві, це "дасть час екіпажу МКС перевірити роботу новоприбулого модуля "Наука" "Роскосмосу" з тим, щоб підготуватися до прибуття Starliner".

Стиковка американського корабля з МКС повинна відбутися 4 серпня.

Під час першого тестового польоту корабля, проведеного 20 грудня 2019 року, йому не вдалося зістикуватися з МКС.

Ракета успішно вивела непілотований корабель на суборбітальну траєкторію. Однак після цього на ньому виникла проблема, пов'язана зі збоєм у системі розрахунку часу роботи двигунів, у результаті якої Starliner вийшов на нештатну, нижчу орбіту для зближення з МКС. Корабель перевитратив паливо, і стикування з МКС стала неможливим.

Він здійснив успішну м'яку посадку на полігоні Вайт-Сендс у штаті Нью-Мексико. Це була перша наземна посадка американської капсули. Всі попередні американські апарати приводнювалися в океані.

На початку лютого NASA повідомило, що перший політ новітнього американського космічного корабля Starliner компанії Boeing з астронавтами на борту до МКС планується здійснити не раніше вересня.

У рамках контракту з NASA корпорація Boeing отримала понад $5 млрд на розробку, створення і здійснення місій корабля Starliner з доставки астронавтів на МКС і повернення їх на Землю. Він призначений для екіпажу в складі до семи людей.

Інша американська компанія - SpaceX за схожим контрактом з NASA отримала $3,1 млрд для розробки свого космічного корабля Crew Dragon, який вже здійснив низку пілотованих польотів на МКС.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА