07:19 01.08.2021

Під час церемонії хрещення нового атомного підводного човна ВМС США двічі не вдалося розбити об її борт пляшку з шампанським

2 хв читати
Під час церемонії хрещення нового атомного підводного човна ВМС США двічі не вдалося розбити об її борт пляшку з шампанським

Лише за третім разом у суботу під час церемонії хрещення нового ударного підводного човна ВМС США USS Hyman G. Rickover (SSN 795) на верфі в місті Гротон (штат Коннектикут) вдалося розбити об її борт пляшку шампанського, випливає з трансляції компанії-будівельника General Dynamics.

За наявною в США давньою традицією, ця почесна роль надається жінці. Нею повинна була стати дружина колишнього начальника штабу ВМС США Джонатана Грінерта Дарлін. Однак в останній момент вона вирішила передати цю місію своїй дочці Сарі, яка працює в компанії General Dynamics.

Вона двічі вдарила пляшкою об борт підводного човна. Але вона не розбилася, що за повір'ям моряків вважається поганим знаком для корабля. Тільки після інструктажу з боку військових втретє Сарі це вдалося.

Багатоцільовий атомний підводний човен ВМС США USS Hyman G. Rickover (SSN 795) класу Virginia IV після введення до складу ВМС США крім торпед буде нести 12 крилатих ракет Tomahawk з дальністю дії 1,6 тис. км. Його водотоннажність досягає 7,8 тис. тонн, довжина становить близько 115 метрів. Вартість оцінюється у 2,7 млрд дол.

Нині у строю в ВМС США знаходиться 19 атомних підводних човнів класу Virginia, зокрема одна в новітньому варіанті Virginia IV.

Всього в складі ВМС США налічується (без урахування 18 стратегічних) 50 атомних підводних човнів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА