17:03 01.08.2021

Британії ще довго доведеться мати справу з COVID-19, нові підйоми захворюваності загрожують загибеллю тисяч людей - науковці

2 хв читати
Британії ще довго доведеться мати справу з COVID-19, нові підйоми захворюваності загрожують загибеллю тисяч людей - науковці

COVID-19 ще довгий час буде проблемою для Великої Британії, і чергове зростання захворюваності може забирати тисячі або навіть десятки тисяч життів, повідомляє в неділю британське видання The Observer з посиланням на слова місцевих вчених.

"Ми довгий час будемо бачити проблеми з COVID-19. Вірус генетично показав себе більш спритним, ніж ми очікували, хоча не так сильно, як вірус грипу. Тому я вважаю, що проблема COVID-19 на якийсь час залишиться, зі щорічними летальними випадками, що досягають тисяч або, можливо, десятків тисяч", - заявив професор Адам Фінн з Бристольського університету.

Водночас він наголосив, що COVID-19 не призведе до зупинення суспільного життя, а проблема може бути мінімізована, наприклад, завдяки грамотному застосуванню вакцин.

У свою чергу директор Інституту Розалінд Франклін професор Джеймс Нейсміт вважає, що COVID-19 більше не буде поширюватися "подібно лісовій пожежі", оскільки вдасться домогтися колективного імунітету.

"Я думаю, у нас будуть хвилі захворюваності, схожі з грипом. І вони будуть вбивати. Питання в тому, наскільки багато? Це важко оцінити, але якщо ви поглянете на нинішню смертність від COVID-19, то стається приблизно 100 (летальних випадків - ІФ) на день", - сказав він.

За його словами, майбутня хвиля коронавірусу взимку може забрати кілька тисяч життів, але в разі поганого сценарію в якийсь рік рахунок може піти на десятки тисяч загиблих.

Однак професор Джонатан Болл з Ноттінгемського університету висловив точку зору, що летальні випадки в майбутньому "на рівні тисяч - це надто песимістично". Він пояснив, що, на його думку, кількість випадків COVID-19 буде падати у зв'язку з розширенням колективного імунітету.

The Observer зазначає, що як вважають вчені, більшістю майбутніх жертв коронавірусу стануть люди похилого віку і серйозно хворі; однак представники цих категорій населення щозими помирають від грипу та інших респіраторних захворювань.

"Ось із чим нам доведеться жити - із новою неприємною хворобою, яка продовжує викликати проблеми. Я думаю, тут як приклад ми можемо використати грип. У нас є вакцини від грипу, і досі за рік у Сполученому Королівстві у нас, ймовірно, в середньому 20 тис.смертей від нього", - пояснив професор Мартін Гібберд з Лондонської школи гігієни і тропічної медицини.

The Observer пише, що спостерігачі побоюються наступної хвилі COVID-19 цієї осені, коли почнуться заняття в школах, а погодні умови погіршаться. Тому науковці наполягають на видачі додаткової дози вакцин особам старше 50 років і про розгляд питання з вакцинацією підлітків 16 - 17 років.

Також висловлювалися побоювання, що попередні локдауни у Великої Британії могли послабити імунітет населення перед іншими респіраторними захворюваннями на кшталт грипу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА