19:30 01.08.2021

Ізраїльська розвідка має докази атаки Ірану на танкер Mercer Street

2 хв читати
Ізраїльська розвідка має докази атаки Ірану на танкер Mercer Street

Іран несе відповідальність за напад в Індійському океані на танкер Mercer Street, ізраїльська розвідка має докази цього, заявив у неділю прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет.

"Я зазначаю, з усією певністю: Іран здійснив атаку проти судна. Є дані розвідки, що підтверджують це, і ми очікуємо, що міжнародне співтовариство дасть ясно зрозуміти іранському режиму - він зробив серйозну помилку", - цитує прем'єра видання "Джерузалем пост".

Він зазначив, що в ході атаки використовувався безпілотник проти судна, яке Іран визнав пов'язаною з Ізраїлем ціллю. Так, танкер Mercer Street, що належить Японії, котрий йшов під прапором Ліберії, управлявся компанією Zodiac Maritime, якою володіє ізраїльський мільярдер Еяль Офер.

Беннет пообіцяв надати відповідь на такі дії Ірану. Прем'єр наголосив, що "агресивність Ірану загрожує не тільки Ізраїлю, але і шкодить глобальним інтересам, тобто свободі навігації і міжнародної торгівлі".

Тим часом, повідомляє "Джерузалем пост" з посиланням на дипломатичні джерела, Ізраїль працює з іншими країнами, переважно зі США і Великою Британією, з метою домогтися обговорення дій Ірану в РБ ООН і їх засудження.

Раніше повідомлялося, що японський танкер Mercer Street, який прямував без вантажу з Дар-ес-Салама в Ель-Фуджайра, зазнав нападу на півночі Індійського океану. В результаті загинули два члени екіпажу - підданий Великої Британії і громадянин Румунії.

Іранський телеканал Al Alam TV з посиланням на неназвані джерела стверджував, що атаку на судно було здійснено у відповідь на передбачуваний напад Ізраїлю на військовий аеропорт "Аль-Дабаа" у Сирії. Джерело повідомило, що в результаті ізраїльського авіаудару в ніч на 22 липня, нанесеного по району Аль-Кусайр на заході сирійської провінції Хомс, загинули двоє "бійців опору", а також знищені склади зброї і боєприпасів руху "Хезболла".

Влада Ірану відкинула причетність до атаки на танкер Mercer Street в Індійському океані.

"У подібних пошуках винного немає нічого нового. Ті, хто несе відповідальність за цю атаку, це ті ж самі (сили - ІФ), хто надав можливість режиму Ізраїлю зміцнитися в цьому регіоні", - заявляв представник іранського МЗС Саїд Хатібзаде.

Як повідомляє "Джерузалем пост", неназваний високопоставлений представник влади Ізраїлю, кажучи про інцидент з Mercer Street, що мав місце незадовго до інавгурації на початку серпня нового президента Ірану Ібрагіма Райсі, заявив, що "ніхто не може вдавати, ніби не знає характер режиму в Ірані".

"Через їх (Ірану - ІФ) завзяття атакувати ізраїльську ціль вони заплуталися і підставили себе, вбивши іноземних громадян", - сказав він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА