12:19 02.08.2021

СБУ викрила схему розкрадання коштів, виділених на лікувальний корпус для учасників АТО/ОСС

1 хв читати
СБУ викрила схему розкрадання коштів, виділених на лікувальний корпус для учасників АТО/ОСС

Служба безпеки України в Тернопільській області викрила чиновників будівельної компанії, які під час виконання робіт із реконструкції лікувального корпусу і будівництва приймального відділення для учасників АТО/ОСС завищили вартість робіт на 15,5%.

Як повідомляється на сайті СБУ, за попередніми оцінками, загальна сума збитку, заподіяного і місцевим бюджетам, становить понад 3,3 млн грн.

"У 2017 році комунальне підприємство оголосило тендер на виконання робіт із реконструкції лікувального корпусу обласного наркологічного диспансеру та добудови приймального відділення. За рахунок цього передбачалося покращити якість надання медичної допомоги демобілізованим та учасникам АТО/ОСС. Договірна вартість робіт становила майже 21 мільйон гривень. У ході виконання замовлення посадовці компанії, яка виграла тендер, фальшували акти виконаних робіт. Ділки вносили завідомо неправдиві відомості щодо обсягів та вартості виконаних робіт", - ідеться в повідомленні.

Такі дії призвели до заморожування будівництва в 2019 році, а розкрадено було 1/6 виділених коштів. Державний і місцевий бюджети зазнали збитків у 3,3 млн грн. Зловживання керівництва підрядної організації підтверджено судово-технічною, судово-економічною, будівельно-технічною експертизою.

Власнику будівельної компанії повідомлено про підозру за ч.2, ч.3, ч.4, ч.5. ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.1 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Вирішують питання про обрання йому запобіжного заходу.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА