13:14 02.08.2021

ЄС допоможе Туреччині у боротьбі з лісовими пожежами

2 хв читати
ЄС допоможе Туреччині у боротьбі з лісовими пожежами

У Туреччині вже шостий день поспіль екстрені служби намагаються локалізувати масштабні природні пожежі, а ЄС відправляє літаки для допомоги в гасінні вогню, повідомляє у понеділок агентство Associated Press (AP).

За даними AP, у понеділок через сильні вітри посилилася пожежа біля населеного пункту Мазікой провінції Мугла. У свою чергу телеканал Haberturk зазначав, що загоряння посилилося знову через декілька годин після того, як загони пожежників змогли стримати полум'я.

Для боротьби з пожежами у Туреччині літаки відправили також Україна, Азербайджан Росія та Іран.

Агентство нагадує, що в неділю в ЄС оголосили, що мобілізували один пожежний літак із Хорватії та два літаки з Іспанії з метою допомогти турецьким пожежникам у боротьбі з лихом. У ЄС повідомили, що літак із Хорватії прибуде до Туреччини пізніше у понеділок, а іспанські літаки - у вівторок.

У неділю міністр сільського та лісового господарства Туреччини Бекір Пакдемірлі повідомив, що турецькі екстрені служби змогли взяти під контроль 119 пожеж, які були з минулої середи. Водночас він зазначив, що пожежники роблять зусилля для локалізації семи пожеж у прибережних районах провінцій Анталья та Мугла, а також в провінції Тунджелі на сході країни.

Пожежа змусила евакуюватися жителів села Кокертме поблизу Бодрума, а також міста Турунч, розташованого в районі Мармаріса (провінція Мугла). Дехто залишив населені пункти на човнах, інші від'їжджали на машинах.

На тлі ситуації з пожежами в Анталії зафіксували сильну спеку: температура досягла позначки у 42 градуси за Цельсієм, що на 5-6 градусів вище середнього температурного значення цього сезону. Спека, як зазначає AP, ускладнила зусилля, спрямовані на стримування вогню.

Загалом із середи осередки займання зафіксовані у 32 провінціях Туреччини. Внаслідок пожеж вісім людей загинули. За словами міністра охорони здоров'я Туреччини Фахреттіна Коджі, щонайменше 27 осіб, які постраждали від пожеж, проходять лікування в лікарнях. Сотні інших постраждалих вже виписали.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган закликав дочекатися підсумків проведеного владою розслідування причин виникнення приблизно в один час одразу декількох сильних природних пожеж у країні. Він наголосив, що одна з розглянутих фахівцями версій - диверсія.

У свою чергу AP зазначає, що експерти переважно вказують на кліматичні зміни та зростання температур як на причину загорянь.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА