14:16 02.08.2021

Адвокат Чауса клопоче про зміну підслідності справи у зв'язку з конфліктом інтересів у НАБУ

2 хв читати
Адвокат Чауса клопоче про зміну підслідності справи у зв'язку з конфліктом інтересів у НАБУ

Захист адвоката колишнього судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса підготував клопотання про зміну підслідності справи щодо свого підзахисного у зв'язку з конфліктом інтересів, повідомив адвокат Чауса Ростислав Кравець.

"Виходячи з тих публікацій, які є у ЗМІ, особа, яка намагалася Миколі Чаусу вручити хабар, (...) неодноразово це намагалася (робити - ІФ), і надалі була призначена на досить високу посаду в НАБУ. Тому... я вважаю, що цю справу має розглядати будь-який інший правоохоронний орган, не лише СБУ, і ви побачите, я викладу це клопотання... про те, що ми просимо Офіс генерального прокурора змінити підслідність саме у зв'язку ось із таким конфліктом інтересів у НАБУ і безпосередньо мого підзахисного", - сказав Кравець у своєму відеоблозі на YouTube у понеділок.

За його словами, наразі у Чауса два статуси: "перший статус - це він підозрюваний у справі НАБУ, другий - це він потерпілий у справі його викрадення".

Адвокат розповів, що поспілкувався з Чаусом у присутності співробітника СБУ, при цьому жодних таємниць він йому не повідомив і основну інформацію Чаус повідомив спецслужбі раніше.

"На сьогодні він не є затриманим. Є спеціальний закон про захист осіб, які проходять у кримінальних провадженнях... Я вважаю, що йому справді необхідна допомога - ось те, що я почув - і об'єктивно... СБУ взяла його під захист, а не залишила його в тій ситуації, в якій він взагалі-то перебував", - розповів Кравець.

При цьому він зазначив, що не знає, "хто і чому погрожує Чаусу". "Я ставив Миколі Олексійовичу Чаусу запитання: Із чим пов'язаний такий інтерес до Вас із усіх боків? Відповіді я не отримав. Об'єктивно я не зрозумів, якою інформацією володіє Чаус, яка могла б зашкодити взагалі в принципі комусь", - додав адвокат.

Кравець також зазначив, що Чаус потребує професійної медичної допомоги і йому вона наразі надається.

"У який спосіб він потрапив до України, ми це з ним обговорювали. На мій погляд, це цілий детективний серіал і сценарій цього серіалу надалі можна буде просто продавати реально Голлівуду за великі гроші, тому що придумати таке неможливо. Тому я і звернувся до керівництва держави, не лише до президента, з проханням все-таки вирішити це питання спільно. Ми бачимо, що правоохоронні органи окремо це питання вирішити не можуть", - сказав захисник екс-судді.

На запитання про відповідальність п'ятого та чинного, шостого президентів України у справі Чауса, Кравець сказав: "Я вважаю, що це виходить за рамки цих кримінальних справ".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА