15:37 02.08.2021

Туреччині вдалося впоратися з більшістю пожеж - міністр лісового господарства

2 хв читати
Туреччині вдалося впоратися з більшістю пожеж - міністр лісового господарства

Основну частину осередків лісових пожеж у Туреччині - 125 із 132 - вдалося взяти під контроль, заявив у понеділок міністр сільського та лісового господарства Бекір Пакдемірлі.

"За останні п'ять днів у Туреччині локалізували або загасили 125 із 132 осередків лісових пожеж", - наводить агентство "Анадолу" слова Пакдемірлі.

При цьому він зазначив, що "сім пожеж тривають".

Раніше агентство Associated Press (AP) повідомило, що в неділю в ЄС оголосили, що мобілізували один пожежний літак із Хорватії та два літаки з Іспанії з метою допомогти турецьким пожежникам у боротьбі з лихом. У ЄС повідомили, що літак із Хорватії прибуде до Туреччини пізніше у понеділок, а іспанські літаки - у вівторок.

Для боротьби з пожежами у Туреччині літаки відправили також Україна, Азербайджан Росія та Іран.

На тлі ситуації з пожежами в Анталії зафіксували сильну спеку: температура досягла позначки у 42 градуси за Цельсієм, що на 5-6 градусів вище середнього температурного значення цього сезону. Спека, як зазначає AP, ускладнила зусилля, спрямовані на стримування вогню.

Загалом із середи осередки займання зафіксовані у 32 провінціях Туреччини. Внаслідок пожеж вісім людей загинули. За словами міністра охорони здоров'я Туреччини Фахреттіна Коджі, щонайменше 27 осіб, які постраждали від пожеж, проходять лікування в лікарнях. Сотні інших постраждалих вже виписали.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган закликав дочекатися підсумків проведеного владою розслідування причин виникнення приблизно в один час одразу декількох сильних природних пожеж у країні. Він наголосив, що одна з розглянутих фахівцями версій - диверсія.

У свою чергу AP зазначає, що експерти переважно вказують на кліматичні зміни та зростання температур як на причину загорянь.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА