18:04 02.08.2021

СБУ нейтралізувала угруповання, причетне до злочинів на ідеологічному ґрунті, яке контролював нардеп

2 хв читати
СБУ нейтралізувала угруповання, причетне до злочинів на ідеологічному ґрунті, яке контролював нардеп

Служба безпеки України нейтралізувала "силовий центр" проросійського громадського об'єднання, яке контролював народний депутат України.

"СБУ запобігла спробам розхитування суспільно-політичної ситуації у східних регіонах України. Під час спецоперації в Харкові, Сєвєродонецьку та Лисичанську заблоковано діяльність угруповання, причетного до скоєння тяжких злочинів на ідеологічному ґрунті. Зловмисники діяли під прикриттям громадського об'єднання, що підконтрольне одному з народних депутатів України", – йдеться в повідомленні СБУ.

У повідомленні наголошується, що за даними попереднього розслідування, угруповання спеціалізувалося на скоєнні злочинів і провокаційних діях, спрямованих на розхитування ситуації в країні.

"Встановлено, що в березні цього року лідер групи спільно з її активними учасниками завдав ножем тяжких тілесних ушкоджень ідеологічному опоненту. За задумом "кураторів", дії зловмисників мали привести до застосування відповідних заходів і спровокувати загострення політичної ситуації та масові порушення громадського порядку", – інформують в українській спецслужбі.

Під час процесуальних дій за місцем проживання зловмисників та офісному приміщенні громадського об'єднання правоохоронці виявили холодну зброю, інструкцію з підготовки учасників угруповання до радикальних дій щодо ідеологічних опонентів, велику партію канабісу та обладнання для його вирощування.

"Слідчі органи безпеки повідомили лідеру угруповання про підозру у скоєнні злочину. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою", – наголошується в повідомленні.

Наразі, за інформацією СБУ, тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна" з поінформованих джерел, контролював діяльність угруповання народний депутат Ілля Кива (фракція "Опозиційна платформа – За життя").

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА