20:28 02.08.2021

Космічний корабель Starliner компанії Boeing вивезений на стартовий майданчик напередодні запуску

2 хв читати
Космічний корабель Starliner компанії Boeing вивезений на стартовий майданчик напередодні запуску

Перспективний пілотований космічний корабель Starliner компанії Boeing в понеділок вивезли на стартовий майданчик напередодні майбутнього другого випробувального польоту до Міжнародної космічної станції (МКС), повідомило NASA.

"Корабель CST-100 Starliner вивезено на 41-й стартовий майданчик для підготовки до запуску в рамках його другої тестової орбітальної місії", – повідомило американське космічне агентство.

Запуск буде здійснено за допомогою важкої ракети-носія Atlas 5 компанії United Launch Alliance (ULA) о 13:20 за часом східного узбережжя США з 41-го стартового комплексу на космодромі на мисі Канаверал у Флориді. Стикування з МКС має відбутися 4 серпня.

На борту перспективного пілотованого корабля в кріслі командира перебуватиме одягнений в скафандр манекен на прізвисько "ракетниця Розі" (Rosie the Rocketeer). Корабель доставить для екіпажу МКС 181 кг продовольства, наукового обладнання та матеріалів. Після завершення польоту в складі станції він поверне на Землю 250 кг вантажу, зокрема результати наукових експериментів, проведених на МКС. Спускається капсула матиме приземлитися на парашутах у пустелі в штаті Нью-Мексико.

Тривалість польоту корабля становитиме близько тижня.

Спочатку запуск планувався 30 липня, але, за інформацією NASA, його було перенесено через інцидент з російським модулем "Наука" під час стикування до МКС 29 липня. На модулі "Наука" відбулося нештатне увімкнення двигунів, через що станція розвернулася на 45 градусів. Для компенсації імпульсу довелося задіяти двигуни модуля "Зірка" і вантажного корабля"Прогрес". Наземним фахівцям вдалося повернути контроль над станцією, екіпаж та обладнання не постраждали.

Воднчоас, за повідомленням ULA, 30 липня через несприятливі погодні умови в районі космодрому на мисі Канаверал ракета-носій Atlas 5 з кораблем CST-100 Starliner була відвезена зі стартового майданчика в закритий цех вертикальної збірки.

Корабель CST-100 Starliner корпорації Boeing розробляється для майбутніх польотів американських астронавтів на орбіту.

Під час першого тестового польоту корабля, який відбувся 20 грудня 2019 року, через технічні проблеми йому не вдалося зістикуватися з МКС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА