07:20 03.08.2021

У США влада стурбована зростанням кількості заражень COVID-19 і летальних випадків, викликаних його наслідками

2 хв читати
У США влада стурбована зростанням кількості заражень COVID-19 і летальних випадків, викликаних його наслідками

За останній тиждень у США зафіксовано зростання кількості заражень коронавірусом і пов'язаних з інфекцією смертей, що викликає тривогу у американської влади.

"Ми, як і раніше, стурбовані зростанням кількості випадків, викликаних варіантом "Дельта", - сказав координатор Білого дому з реагування на COVID-19 Джефф Зіентс журналістам в ході телефонного брифінгу.

Директор Центрів США з контролю і профілактики захворювань Рошель Валенськи повідомила, що станом на суботу минулого тижня у Сполучених Штатах щодня реєструвалося понад 72 тис. нових випадків захворювання COVID-19, що на 44% більше, ніж за попередній тиждень, і перевищує пік літа 2020 року.

Вона зазначила, що за тиждень кількість госпіталізацій збільшилася на 41%, а смертей зросла до 300 за день, зростання - на 25%.

"Хоча ми відчайдушно хочемо покінчити з пандемією, COVID-19 явно не здається. Тому наша битва повинна тривати довше", - сказала Валенськи.

Зіентс звернув увагу, що більшість випадків зараження зафіксовано в районах з низьким рівнем вакцинації проти коронавірусу, а також на півдні країни - штатах Луїзіана і Флорида, влада яких були змушена піти на повернення раніше скасованих заходів щодо запобігання поширенню захворювань.

Водночас у країні набирає темпи вакцинація населення від COVID-19. За словами Зіентса, за останні сім днів 3 млн американцям був зроблений перший із необхідних двох уколів вакцини.

Проте, сказав чиновник, "як і раніше, близько 90 млн осіб, що мають право на вакцинацію, вакциновані, і нам потрібно, щоб вони зробили свій внесок".

У США з початку пандемії коронавірусу станом на минулий понеділок виявлено 35 млн 122 тис. 269 випадків COVID-19 і 613 тис. 866 смертей.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА