10:11 03.08.2021

Щонайменше троє поліцейських, які стримували напад 6 січня на будівлю Капітолію, покінчили життя самогубством - газета

2 хв читати
Щонайменше троє поліцейських, які стримували напад 6 січня на будівлю Капітолію, покінчили життя самогубством - газета

Третій поліцейський, який захищав будівлю Капітолію у Вашингтоні від нападу прихильників екс-президента США Дональда Трампа 6 січня, покінчив життя самогубством, повідомляє у вівторок британське видання The Guardian із посиланням на поліцейський департамент столиці США.

За його даними, 44-річний Гюнтер Хашида, який служив в органах правопорядку з 2003 року, був знайдений мертвим у своєму будинку 29 липня.

"Смерть Хашида - третій відомий випадок самогубства серед співробітників правоохоронних органів, які мали стосунок до подій 6 січня, коли натовп прихильників Трампа здійснив штурм Капітолію, силою намагаючись зупинити затвердження перемоги Джо Байдена на виборах", - пише The Guardian.

Видання нагадує, що раніше рахунки з життям звели поліцейські Джеффрі Сміт, який перебував на службі 12 років, і Говард Лібенгуд, який прослужив в охороні Капітолію 16 років.

Тиждень тому співробітники охорони Капітолію давали свідчення в спеціальному комітеті палати представників, який веде розслідування подій 6 січня.

Тоді прихильники Трампа прорвалися до будівлі Капітолію у Вашингтоні, внаслідок заворушень щонайменше п'ятеро людей загинули. За декілька годин перед цими подіями Трамп звернувся до демонстрантів, які зібралися у Вашингтоні. Він тоді знову заявив, що не визнає поразки на президентських виборах 2020 року. На його думку, демократ Байден переміг лише завдяки масштабним махінаціям на виборчих дільницях у низці штатів. Він також закликав прихильників не припиняти боротьбу та донести до конгресменів своє обурення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА