11:09 03.08.2021

Глава МВС Монастирський має взяти під особистий контроль розслідування смерті Шишова - заява МФО "За демократичну Білорусь"

2 хв читати
Глава МВС Монастирський має взяти під особистий контроль розслідування смерті Шишова - заява МФО "За демократичну Білорусь"

Міжфракційне об'єднання "За демократичну Білорусь" у Верховній Раді закликає міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського взяти розслідування смерті громадянина Білорусі, голови громадської організації "Білоруський дім в Україні" Віталія Шишова під особистий контроль, оскільки є обґрунтовані підозри вважати причетними до цього режим президента Білорусі Олександра Лукашенка, якого США та ЄС не визнають законно обраним.

"Віталій Шишов міг бути вбитим білоруськими спецслужбами або найманцями за опозиційну діяльність", - йдеться в тексті заяви, яку оприлюднив у своєму Telegram-каналі у вівторок голова МФО "За демократичну Білорусь", народний депутат фракції "Європейська солідарність" у Верховній Раді Олексій Гончаренко.

У документі наголошується, що 27 липня представник ініціативи колишніх білоруських силовиків ByPo Ігор Макар повідомляв, що Комітет державної безпеки Білорусі розпочав масштабну операцію із затримання найвпливовіших прихильників опозиції за кордоном, зокрема експертів та лідерів протестного руху. За його словами, операція під назвою "Трест" відбувається одразу у декількох країнах, де проживають опозиціонери.

"Просимо перевірити цю інформацію та причетність білоруських спецслужб до смерті голови "Білоруського дому в Україні" Віталія Шишова", - йдеться в заяві.

Як повідомлялося, Шишов зник у понеділок в Києві і був знайдений повішеним у вівторок в одному з київських парків недалеко від місця його проживання. Мобільний телефон та особисті речі Віталія вилучені з місця події. Поліція розпочала кримінальне провадження за статтею 115 КК України (умисне вбивство) і перевірятиме всі версії, зокрема версію вбивства, замасковану під суїцид.

Як повідомляється на сторінках "Білоруського дому в Україні" в Instagram і Twitter, Шишов переїхав до України восени 2020 року після участі в протестах у Гомелі. В організації він займався допомогою релокантам, проведенням політичних акцій, зверненням до держорганів для просування законопроектів, які допомагають білорусам в Україні, і формуванням діаспори.

За даними ЗМІ, "Білоруський дім в Україні" - це громадська організація, яка надає допомогу громадянам Білорусі з житлом та працевлаштуванням в Україні.

Джерело: https://t.me/oleksiihoncharenko/7230

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА