12:01 03.08.2021

Жителі ОРДЛО можуть стати "піддослідними кроликами" для російських фармацевтів - Міноборони України

2 хв читати
Жителі ОРДЛО можуть стати "піддослідними кроликами" для російських фармацевтів - Міноборони України

Росія проводить на території тимчасово окупованих районів Донбасу агітаційну компанію з вакцинації від коронавірусу препаратом Sputnik V, насправді використовуючи для вакцинації жителів цієї території препарат Sputnik Light, який не схвалений для використання жодною міжнародною організацією, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

"Sputnik Light, розроблена на основі вакцини Sputnik V, не отримала погодження для використання від Європейського агентства з лікарських виробів (European Medicines Agency) та Всесвітньої організації охорони здоров'я (World Health Organization). Схвалення ВООЗ має важливе значення для поширення вакцини у рамках ініціативи глобального доступу до вакцин від коронавірусу, яка надає препарат для вакцинації бідним країнам", - наводить повідомлення ГУР прес-служба Генштабу Збройних сил України у вівторок у Facebook.

Зазначається, що Росія постачає на тимчасово окуповану територію України вакцини, які використовуються в найбідніших країнах світу.

"У той час як Україна вакцинує своїх громадян кращими та найдорожчими вакцинами, які використовують всі цивілізовані країни. І навіть це Росія робить неофіційно, намагаючись приховати факти завезення вакцини до ОРДЛО", - наголошують у Міноборони.

Там додають, що на жителях тимчасово непідконтрольних Україні районів Донецької та Луганської областей можуть просто досліджувати новий російський препарат.

"Жителі тимчасово окупованих територій в Донецькій і Луганській областях України можуть стати банально піддослідними кроликами для російських фармацевтів, які досліджують на них новий варіант своєї вакцини Sputnik Light, перш ніж запропонувати її росіянам", - повідомляють українські військові.

Вони уточнюють, що однокомпонентна російська вакцина Sputnik Light може мати в рази більше побічних ефектів, ніж двокомпонентний Sputnik V.

"Провівши випробування своєї сумнівної вакцини на жителях тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей України, РФ не нестиме за загибель або хвороби людей жодної відповідальності, у той час як результат її випробувань на громадянах Росії повністю ляже на плечі російських фармацевтів. Скільки людей вб'є ця вакцина насправді - не дізнається ніхто", - резюмують у Міноборони.

Джерело: https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua/posts/1986947904807790

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА