17:29 03.08.2021

СБУ викрила дві масштабні схеми фінансування "ЛНР"

2 хв читати
СБУ викрила дві масштабні схеми фінансування "ЛНР"

Служба безпеки України викрила дві масштабні схеми фінансування терористичної організації "ЛНР", у рамках яких у "бюджет" організації було переведено понад 25 млн російських рублів.

"Оперативники та слідчі спецслужби встановили, що на початку 2015 року група керівників та посадовців перереєструвала захоплене бойовиками підприємство харчової промисловості в органах окупаційної адміністрації так званої ЛНР. З того часу продукцію систематично незаконно вивозять до РФ через тимчасово неконтрольовану ділянку державного кордону України. Підприємство уклало низку "зовнішньоекономічних угод" з підприємствами країни-агресора, Республіки Білорусь та самопроголошеної "Республіки Північна Осетія", - повідомляє ГУ СБУ в Донецькій і Луганській областях у соцмережі Facebook.

За даними слідства СБУ, лише з жовтня 2016 року до липня 2019 року комерсанти перерахували до так званого бюджету "ЛНР" майже 18,7 млн рублів РФ.

Крім того, співробітники СБУ задокументували факти матеріального забезпечення "силового блоку" "ЛНР" приватною фірмою з Луганська, яка на замовлення постачала автомобілі для потреб терористичної організації.

"Ділки закуповували на території країни-агресора транспортні засоби, у тому числі спеціалізовану автотехніку для перевезення незаконно затриманих та засуджених в ОРЛО громадян України. Встановлено, що спеціальний транспорт спільники незаконно завозили з території РФ до ОРЛО через пункти пропуску, які тимчасово перебувають під контролем НЗФ "ЛНР". Завдяки лише одній оборудці зловмисники "покращили" матеріальний стан НЗФ "ЛНР" на загальну суму понад 7 млн російських рублів", - йдеться в повідомленні.

Слідчі повідомили чотирьом особам, причетним до фінансової підтримки окупаційних властей, про підозру за ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України, на порушення порядку, встановленого Конституцією України) Кримінального кодексу України.

Найближчим часом підозрюваних буде оголошено в розшук.

Триває досудове розслідування.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА