18:28 03.08.2021

МЗС України робить усе можливе для надання допомоги чоловіку білоруської спортсменки Тимановської - Кулеба

2 хв читати
МЗС України робить усе можливе для надання допомоги чоловіку білоруської спортсменки Тимановської - Кулеба

Міністерство закордонних справ України зв'язалося з чоловіком білоруської легкоатлетки Христини Тимановської, яка зазнала переслідувань із боку білоруської влади, для надання йому необхідної допомоги, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Зв'язалися з Арсенієм Зданевичем, чоловіком спортсменки Тимановської, яка зазнала переслідувань. Надаємо необхідну допомогу на час перебування в Україні та зробимо все, щоб він почувався в безпеці, навіть попри шокуючі новини. Бажаю їм із дружиною успішно пройти всі випробування", - заявив Кулеба у Twitter у вівторок.

Як повідомлялося, Христина Тимановська раніше поширила відеозвернення до Міжнародного олімпійського комітету: "Я звертаюся по допомогу до Міжнародного олімпійського комітету, на мене чинять тиск, і вони (Національний олімпійський комітет Білорусі, НОК - ІФ) намагаються вивезти мене з країни без моєї згоди, тому я прошу МОК втрутитися".

За повідомленнями ЗМІ, представники білоруської делегації доправили її в аеропорт японської столиці для відправлення на батьківщину, проте там вона звернулася по захист до поліції.

Пізніше представник МОК Марк Адамс повідомив, що вона провела ніч проти понеділка у готелі токійського аеропорту, де перебувала "в безпеці та під захистом".

Японська преса повідомила в понеділок, що Тимановська перебуває в посольстві Польщі в Токіо. "Представник команди Білорусі увійшла до посольства Польщі в місті. Вона запросила політичний притулок", - йшлося в рухомому рядку японського телебачення, тоді як у кадрі зблизька показували Тимановську.

Заступник міністра закордонних справ Польщі Марчін Пшидач повідомив у понеділок у Twitter, що польська влада видала Тимановській гуманітарну візу.

"Білоруська легкоатлетка Христина Тимановська вже перебуває в безпосередньому контакті з польськими дипломатами в Токіо. Вона отримала гуманітарну візу. Польща зробить усе необхідне для того, щоб допомогти їй продовжити спортивну кар'єру", - написав він.

Джерело: https://twitter.com/DmytroKuleba/status/1422572530716581890

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА