07:32 04.08.2021

Перший заступник держсекретаря США і радник з нацбезпеки Ізраїлю обговорили напад на танкер Mercer Street

2 хв читати
Перший заступник держсекретаря США і радник з нацбезпеки Ізраїлю обговорили напад на танкер Mercer Street

Перший заступник держсекретаря США Венді Шерман обговорила відносини двох країн, а також напад на танкер Mercer Street із призначеним радником з національної безпеки Ізраїлю Еялем Хулатою, повідомляє представник Держдепартаменту Нед Прайс.

"Вони обговорили безпеку Ізраїлю, стратегічні проблеми, включно з Іраном, і необхідність вжиття заходів, пов'язаних з палестинським народом, які мають вирішальне значення для просування свободи, безпеки і процвітання для всіх. Вони також обговорили стурбованість, пов'язану з нападом на судно на Mercer Street", - йдеться в повідомленні Прайса.

"Заступник держсекретаря Шерман наголосила на міцному партнерстві між США та Ізраїлем, підтримку США угод про нормалізацію відносин між Ізраїлем і країнами арабського і мусульманського світу, а також незмінну підтримку урядом США безпеки Ізраїлю", - зазначив представник держдепу.

Раніше повідомлялося, що танкер Mercer Street, який прямував без вантажу з Дар-ес-Салама в Ель-Фуджайру, зазнав нападу на півночі Індійського океану. В результаті загинули два члени екіпажу - підданий Великої Британії і громадянин Румунії.

У неділю прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет заявив, що саме Іран несе відповідальність за напад на танкер, і ізраїльська розвідка має докази цього.

Зі свого боку міністерство закордонних справ Великої Британії оприлюднило заяву глави відомства Домініка Раабе, згідно з якою з дуже великою ймовірністю дії Ірану стали причиною цього інциденту.

Держсекретар США Ентоні Блінкен у неділю оголосив, що Вашингтон також покладає відповідальність за напад на танкер на Іран. Держсекретар додав, що США працюють з партнерами в зв'язку з цією ситуацією і консультуються з країнами регіону та іншими державами для відповідних дій.

Канада також засудила напад на танкер Mercer Street і зажадала залучити Тегеран до відповідальності.

Тим часом в МЗС Ірану застерегли від спроб завдати шкоди суверенітету країни. Представник міністерства Саїд Хатібзаде також заявляв, що Іран "дуже шкодує у зв'язку з безпідставними обвинуваченнями, висунутими главою МЗС Великої Британії проти Ісламської Республіки Іран, повтореними держсекретарем США в тому ж контексті і містять суперечливі, помилкові і провокаційні претензії".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА