12:37 04.08.2021

За фактом погроз підірвати гранату в Кабміні відкрито провадження за 4 статтями КК - прокуратура

2 хв читати
За фактом погроз підірвати гранату в Кабміні відкрито провадження за 4 статтями КК - прокуратура

Кримінальне провадження за чотирма статтями Кримінального кодексу України зареєстровано за фактом погроз із боку вже затриманого колишнього військовослужбовця підірвати гранату в будівлі українського уряду, повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури.

Як повідомив керівник Київської міської прокуратури Олег Кіпер, який перебував на місці події, кримінальне провадження зареєстровано за ст. 341 (захоплення державних будівель), ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) КК.

У прокуратурі додали, що чоловіка затримано після нетривалих переговорів, він виявився 43-річним колишнім військовослужбовцям. Під час затримання у нього вилучили бойову гранату. У результаті події ніхто не постраждав. Правоохоронці встановлюють обставини та мотиви вчинення ним злочину.

Досудове розслідування здійснюватиме Печерське управління поліції Головного управління Національної поліції в Києві під процесуальним керівництвом Печерської окружної прокуратури Києва.

Як повідомлялося, до будівлі Кабінету Міністрів України увійшов невідомий чоловік, який погрожував підірвати гранату. У столиці було розпочато спеціальну поліцейську операцію, з чоловіком вели переговори.

Депутат Ірпінської міської ради Антон Головенко повідомив, що чоловік - сапер і ветеран добровольчого батальйону "Айдар", раніше зазнав контузії.

Пізніше голова Національної поліції Ігор Клименко повідомив, що правоохоронці затримали і знешкодили чоловіка, він буде підозрюваним. Водночас Клименко наголосив, що затриманий мав у руках бойову гранату, яка могла завдати шкоди і людям, і державній будівлі. "Кримінальне провадження буде відкрито за чотирма статтями, одна з них - найтяжча, 147 - захоплення заручників, до 15 років", - сказав голова Нацполіції.

Що стосується безпосередньо мотиву вчинення злочину, то, як зазначив Клименко, це буде встановлено під час слідства, ця людина не висувала жодних вимог. "Говорив, що його просто дістало життя", - додав керівник Нацполіції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА