19:04 04.08.2021

Слідство клопотатиме про заставу для голови Харківської облради, підозрюваного у хабарі

2 хв читати
Слідство клопотатиме про заставу для голови Харківської облради, підозрюваного у хабарі

Підставою для оголошення про підозру голові Харківської облради Артуру Товмасяну стала інформація, отримана в результаті обшуків 22 липня, повідомив детектив НАБУ Микола Карась.

"Це не свідчення інших фігурантів. Це результати обробки тієї інформації, яка була отримана за результатами обшуку", - сказав Карась на брифінгу в середу.

За його словами, під час проведення обшуків у Товмасяна мобільні телефони, якими він, імовірно, користувався були пошкоджені та викинуті у вікно.

"Під час проведення обшуків, наскільки мені відомо, мобільні телефони, якими користувалася зазначена особа, були пошкоджені, вони були розбиті та викинуті у вікно. Детективи знайшли їх на вулиці", - сказав Карась.

Він уточнив, що на сьогодні невідомо, чи вдасться відновити ці телефони і довести, що вони належать Товмасяну, який, за версією слідства, займався координацією дій інших фігурантів.

Детектив також повідомив, що НАБУ не затримувало Товмасяна і не бачить підстав для клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

"Буде направлено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді застави приблизно 4 млн грн. Немає ризиків, які були б підставою для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - сказав Карась.

Він нагадав, що у своєму відеозверненні від 26 липня Товмасян обіцяв всіляке сприяння слідству. Водночас Карась повідомив, що два інших фігуранти не співпрацюють зі слідством.

Як повідомлялося, 22 липня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали заступника голови Харківської облради Андрія Малиша та його спільника-адвоката під час отримання 350 тис. грн - останньої частини з хабара в 1 млн 50 тис. грн. За цю суму фігуранти обіцяли залишити на посаді директора комунального підприємства. Тоді ж низка місцевих Telegram-каналів повідомила, що затриманий також і голова облради Артур Товмасян.

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід заступнику голови облради та його спільникові у вигляді тримання під вартою, встановивши застави в сумі 4,75 млн грн і 713,7 тис. грн відповідно.

26 липня Товмасян спростував інформацію про своє затримання, проте підтвердив, що детективи НАБУ проводили обшуки і у приміщеннях облради, і у нього вдома.

4 серпня детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) оголосили Товмасяну про підозру за ч. 4 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі посадовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА