07:35 05.08.2021

Нові обмеження при в'їзді в Україну набули чинності 5 серпня

3 хв читати
Нові обмеження при в'їзді в Україну набули чинності 5 серпня

Україна з 5 серпня повернула ПЛР-тестування для прибулих невакцинованих українців і іноземців, а також зобов'язала проходити самоізоляцію прибулих з Індії та РФ.

Відповідні зміни до постанови "Про встановлення карантину та введення обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострих респіраторних хвороб COVID-19" оприлюднені на сайті уряду.

Згідно з текстом документа, громадяни України, які виїхали за кордон до 4 серпня 2021 року, зможуть повернутися додому безперешкодно. Надалі українці зможуть безперешкодно перетинати кордон за наявності, принаймні, одного щеплення від COVID-19.

Іноземці при перетині кордону повинні мати повний курс вакцинації або негативний результат тесту, зробленого за 72 години до в'їзду, і страховий поліс.

У разі відсутності повного курсу вакцинації у іноземця, хоча б однієї дози щеплення у громадянина України при перетині кордону буде запропоновано встановити застосунок "Вдома", який почне контролювати самоізоляцію через 72 години, якщо за цей час людина не отримає негативний результат ПЛР або експрес-тест на території України. У разі позитивного результату людина відправляється на самоізоляцію або лікування.

Для прибулих з РФ і Індії, а також тих, хто перебував на їх території протягом семи днів за останні 14 днів, можливості достроково припинити самоізоляцію не буде: вони зобов'язані будуть пройти 14-денну самоізоляцію або обсервацію.

Якщо особа не відмовиться від активації програми "Вдома", їй відмовлять у перетині кордону.

Крім цього, самоізоляція передбачена і для громадян, які прибувають з тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей, Автономної Республіки Крим та м.Севастополя.

Вона не торкнеться осіб, які не досягли 18 років; працівників представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, а також учасників зовнішнього незалежного оцінювання.

Обов'язкова самоізоляція не передбачена також для осіб, які мають намір вступити до закладів освіти, зокрема на курси (відділення) з підготовки до вступу в державні вищі навчальні заклади, розташовані на території, де органи державної влади здійснюють свої повноваження у повному обсязі; здобувачів освіти, які навчаються в навчальних закладах, розташованих на території, де органи державної влади здійснюють свої повноваження у повному обсязі, а також одного з батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників, інших законних представників зазначених осіб.

В'їзд на підконтрольну уряду територію України без самоізоляції також дозволений громадянам України, який готові здійснити вакцинацію від COVID-19 на території, де органи державної влади здійснюють свої повноваження у повному обсязі, за умови пред'явлення запрошення на вакцинацію з унікальним ідентифікатором, осіб, які мають документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації або міжнародний, внутрішній сертифікат або іноземний сертифікат, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19, а також громадян України, які мають виданий у встановленому МОЗ порядку документ, що підтверджує отримання однієї дози вакцини від COVID-19, включеної Всесвітньої організацією охорони здоров'я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА