07:46 05.08.2021

Зеленський з дружиною зустрілися з родиною 12-річної Тетяни Тулайдан, яка врятувала чотирьох дітей під час повені в Закарпатській області

2 хв читати
Зеленський з дружиною зустрілися з родиною 12-річної Тетяни Тулайдан, яка врятувала чотирьох дітей під час повені в Закарпатській області

Президент України Володимир Зеленський разом із дружиною Оленою провели зустріч з родиною 12-річної Тетяни Тулайдан, яка в липні цього року під час повені в Закарпатській області врятувала чотирьох дітей.

Як повідомляє Офіс президента України, в середу Тетяна Тулайдан отримала з рук глави держави медаль "За врятоване життя", якою її нагородили відповідно до указу президента №299/2021 від 21 липня.

"Так виглядають наші справжні українські герої. Хочу особисто вручити тобі відзнаку Президента України - медаль "За врятоване життя". Це - перша нагорода, яка залишиться тобі, твоїм дітям і внукам, і вони завжди пишатимуться тобою. Велика повага від мене, від усієї держави. Дякую за те, що ти зробила. Впевнений, що саме такі люди ще багато-багато зроблять для України та своєї сім’ї", - сказав Зеленський.

Перша леді зазначила, що такі героїчні вчинки дітей свідчать про те, що вони мають гідний приклад у родині. Дружина президента подякувала батькам Тетяни за виховання дочки.

Глава держави також поцікавився, чи потрібна допомога в ліквідації наслідків негоди, чи допомагала місцева влада. За словами Василя та Марії Тулайдан, нині стрес від надзвичайної події минув, оселю поступово приводять до ладу, а місцева влада вже полагодила пошкоджену повінню дорогу.

У липні в результаті потужних злив у селищі Ясіня в Рахівському районі Закарпатської області сталася повінь, Тетяна Тулайдан вимкнула електрику в будинку, взяла свого 7-річного брата і трьох сусідських дітей і відвела їх на горище, убезпечивши від високого рівня води, який тоді вже досягав одного метра.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

Медійники закликають замінити Наталію Гуменюк: забороняє висвітлювати воєнні злочини РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА