08:17 05.08.2021

На Донеччині поліцейські повідомили про підозру т. зв. судді "ДНР", який незаконно засудив громадянку України

1 хв читати
На Донеччині поліцейські повідомили про підозру т. зв. судді "ДНР", який незаконно засудив громадянку України

Донецька обласна прокуратура заочно притягає до відповідальності так званого суддю незаконно створеного "Верховного суду ДНР", тому що поліцейські зібрали неспростовні докази незаконного засудження громадянки України, повідомляє прес-служба Національної поліції України.

"Слідством встановлено, що у 2017 році 64-річний чоловік, незаконно перебуваючи на посаді "судді" у незаконно створеному судовому органі, визнав цивільну мешканку винною у ряді злочинів. Зокрема, зберіганні, перевезенні, передачі та контрабанді вибухових речовин для вчинення теракту та виніс "покарання" у вигляді позбавлення волі на строк 5 років та 6 місяців", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що під час незаконного слідства жінку силою змусили зізнатися в злочинах. Вона два роки перебувала в СІЗО, після чого була відправлена до виправної колонії.

Наприкінці 2017 року жінка, завдяки обміну полоненими, була звільнена і повернена в Україну, де змогла дати свідчення.

Повідомляється, що "судді" заочно повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) КК України. Санкція статті передбачає позбавлення волі від 8 до 12 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА