12:01 05.08.2021

Тимчасово окуповані території Донбасу ніколи не будуть російськими - Зеленський

2 хв читати
Тимчасово окуповані території Донбасу ніколи не будуть російськими - Зеленський

Тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей на Донбасі ніколи не будуть російськими, заявив президент України Володимир Зеленський.

"Люди на окупованій території Донбасу та Криму мають зрозуміти - це не про те, що хтось когось кудись виганяє. Я просто хочу, щоб я був зрозумілий. Іще раз - батьківщина чи ти гість? Я вважаю, що якщо ти живеш на території Донбасу сьогодні, тимчасово окупованому, і ти вважаєш, що це діло праве і нам у Росію, ми росіяни - це велика помилка залишатися жити на Донбасі. Це ніколи не буде російською територією. Просто ніколи", - заявив Зеленський в інтерв'ю на телеканалі "Дом".

 

Він закликав усіх людей, які хочуть жити в Росії і вважають тимчасово окуповані території України російськими, остаточно переїжджати до РФ.

"Для майбутнього своїх дітей та онуків, якщо ти вважаєш, що ти любиш Росію і все життя перебував на території України, відчуваючи, що це Росія. Якщо ти так відчуваєш, то я вважаю, що ця людина має зрозуміти: в ім'я своїх дітей та онуків уже потрібно їхати і шукати собі місце в Росії. Це правильно. Тому що без України на цій території цивілізації не буде", - додав він.

За словами Зеленського, "Україна зростатиме вгору, а Донбас - в окупованому й відрізаному вигляді нікуди зростати не буде".

"Тому щастя для цих людей тут не буде. Але якщо ти відчуваєш, що Донбас український, якщо ти поважаєш цей прапор, поважаєш українську мову, якщо ти відчуваєш, що ти українець, - будь там, тримайся. Ця земля все одно буде деокупована в будь-якому разі", - сказав глава держави.

"Неважливо, скільки це окуповано. Це як стіна колись у Німеччині. Це неважливо. У будь-якому разі люди, історія - скористаються моментом, і стіна впаде. Якщо не домовляться, все одно скористаються моментом люди", - підсумував Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА