13:46 05.08.2021

На Харківщині відбуваються обшуки у справі, фігурантами в якій виступають члени Нацкорпусу, - СБУ

2 хв читати
На Харківщині відбуваються обшуки у справі, фігурантами в якій виступають члени Нацкорпусу, - СБУ

У Харківській області в четвер, 5 серпня, відбуваються оперативно-слідчі дії в межах кримінального провадження, фігурантами в якому є члени Національної корпусу.

"Наразі в Харківській області справді відбуваються оперативно-слідчі дії, обшуки в межах кримінального провадження, фігурантами в якому є члени Нацкорпусу. Після завершення оперативно-слідчих дій ми надамо більш детальну інформацію", - повідомили кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" в прес- центрі УСБУ в Харківській області.

Голова Харківського обласного відділення Нацкорпусу Костянтин Немічев на телефонні дзвінки не відповідає.

Водночас сайт Dетектів-Info з посиланням на інформоване джерело повідомляє, що співробітники Головного слідчого управління Служби безпеки України здійснили серію обшуків і затримали сімох членів харківського обласного осередку політичної партії "Національний корпус", серед яких Сергій "Чилі" Величко, за підозрою у створенні та участі в складі організованого злочинного угруповання, що спеціалізувалося на рекеті.

"За словами інсайдера, 5 серпня силовики здійснили понад 50 обшуків за місцем проживання та в приміщеннях, які використовувалися достойниками з "азовського руху", виявивши, зокрема, зброю та боєприпаси... На момент підготовки цього матеріалу джерело підтверджує факт затримання 7 учасників "азовського ОЗУ", включно із "Чілі"-Величко", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу, керівник Центрального штабу Національного корпусу в Харкові Максим Жорін вважає, що ці обшуки свідчать про "початок зачистки вулиці".

"Зеленський розпочав зачистку вулиці, розуміючи, що восени на нього чекають масові протести", - написав Жорін у своєму Telegram-каналі.

Він стверджує, що обшуки проводяться у людей із активною проукраїнською позицією, учасників АТО/ООС і дав зрозуміти, що НК зробить все можливе, щоб їх захистити.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА