20:07 05.08.2021

Зеленський про отримання паспортів РФ жителями ОРДЛО: Не можна оцінювати однозначно, бувають вимушені заходи

2 хв читати
Зеленський про отримання паспортів РФ жителями ОРДЛО: Не можна оцінювати однозначно, бувають вимушені заходи

Президент України Володимир Зеленський зазначає, що не можна оцінювати однозначно ситуації, в яких жителі окупованих територій Донбасу отримують паспорти громадян РФ, оскільки це для них можуть бути вимушені заходи.

"Я вважаю, що ми маємо розуміти, що ситуації бувають різні. Людей не можна ділити за паспортом. Людину потрібно зовсім по-іншому сприймати. Є вимушені в житті заходи. І ми всі, не пройшовши через такі випробування, не можемо оцінити це до кінця правильно й адекватно. Я вважаю, що в сенсі паспортизації говорити про людей складно. Однозначно оцінювати не можна", - заявив Зеленський в інтерв'ю телеканалу "Дім" у четвер.

"Це не поблажливість моя до таких людей. Це моє співчуття", - додав він.

Крім того, Зеленський закликав українців, які оцінюють отримання паспортів РФ жителями тимчасово окупованих територій Донбасу радикально, "ставитися до цього тверезо, з мудрістю" й оцінювати ситуацію, в якій опинилася ці люди.

"Не можна навіть в інформаційному плані комусь там говорити: "якщо у тебе там такий-то документ, то ти вже не наш"... Головне, що у тебе в душі. Головне, куди ти український (паспорт - ІФ) сховав. Там (в ОРДЛО - ІФ) небезпечно. Розумію. Тому ми так просто від людей не відмовимося", - сказав глава Української держави.

"А що стосується Росії - тут можна говорити просто й оцінювати однозначно. Росія, звісно ж, порушує міжнародне право... Чим ця (в ОРДЛО - ІФ) паспортизація відрізняється від тієї, яка була в Криму? Та нічим. Спочатку роздають паспорти Російської Федерації, а потім вони (РФ - ІФ) говорять про захист свого населення... Ось чим це небезпечно, це перше. А друге - вибори до Держдуми або ще куди. Вони садять українців з цими паспортами - особливо в комунальних підприємствах, садках, школах - в автобуси, вивозять, змушують їх голосувати. Усе це рабство якесь", - додав Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Незважаючи на затримку у схваленні в Конгресі США фінансування для України, допомога USAID не припинялася

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА