07:13 06.08.2021

6 серпня: Яке сьогодні свято, прикмети і заборони

3 хв читати
6 серпня: Яке сьогодні свято, прикмети і заборони

Міжнародний день "Лікарі світу за мир" відзначають 6 серпня протягом більш ніж 70 років. Дату вибрано невипадково, оскільки 6 серпня 1945 року на японське місто Хіросіма було скинуто атомну бомбу. Цього дня лікарі планети солідарно закликають політиків покласти край війнам, припинити вбивства і кровопролиття, згадати про гуманізм і милосердя.

6 серпня - Всесвітній день боротьби за заборону ядерної зброї (День Хіросіми).

Православна церква відзначає День пам'яті благовірних князів Бориса і Гліба. Діти рівноапостольного князя Володимира стали першими правителями, яких церква зарахувала до лику святих. Святі були вбиті за рішенням старшого брата, прийнявши мученицьку смерть.

Традиції і обряди: Цього дня не рекомендують обтяжувати себе хатніми обов’язками та працювати до вечора на городі. Натомість гарною традицією є приготування пирогів, які можна розділити сусідами. Також можна займатися збиранням ягід для компоту. А ще наші пращури підготовлювали опалі гілки, щоб потім зробити з них віники.

На Бориса і Гліба за допомогою ягід ворожили на кохання: якщо попадеться кисла - людина буде змучена важкими стосунками, а солодка, навпаки пророчить щасливе кохання.

Католицька церква святкує Преображення Господнє. Це свято, повна назва якого Преображення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, пов'язане з таємничими змінами, описаними в Євангелії. Там йдеться, що в кінці свого земного шляху Ісус Христос зізнався апостолам, що його обов’язок - постраждати за людей, померти на Хресті і воскреснути.

Народні прикмети на 6 серпня:

Яка погода цього дня, такою вона буде у другій половині серпня; чайки на воду часто сідають - до дощу; дощ зранку - до погожого і ясного дня; тепло і сонячно - зима буде холодною; мухи з ранку дзижчать - до сонячної погоди; якщо ж мух не чути, то буде дощ; південний вітер - до негоди; курчата до курки тиснуться - до затяжних дощів; роса до полудня - буде гроза; якщо повний Місяць - не можна рубати ліс для будівництва будинку.

Що не рекомендують робити 6 серпня:
Цього дня з поваги до святих наші предки намагалися не братися за польові роботи. Існує повір'я, що 6 серпня гроза копиці сіна пече. Є й приказка: "На Гліба і Бориса за хліб не берися". Сьогодні краще присвятити час молитві або медитації.

Поради астрологів:

Астрологи радять цього дня чинити все за власним розумінням, хоча до думки інших людей також можна дослухатися. Людину можуть охопити лінощі, пасивність і байдужість. Щоб подібного не сталося, необхідно завантажити себе розумовою роботою.

У кого іменини 6 серпня?

Іменини сьогодні святкують Анатолій, Опанас, Борис, Гліб, Давид, Іван, Іларіон, Микола, Роман, Ян, Христина.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден терміново підпише закон про надання допомоги Україні, щоб почати відправлення зброї та техніки цього тижня

Зеленський подякував Сенату США за схвалення життєво необхідної допомоги Україні

Сенат США підтримав закон про допомогу Україні

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА