10:51 06.08.2021

Нацполіція ліквідувала ОЗУ, яка викрадала нафтопродукти з трубопроводів у трьох областях України

2 хв читати
Нацполіція ліквідувала ОЗУ, яка викрадала нафтопродукти з трубопроводів у трьох областях України

Оперативники та слідчі Національної поліції України затримали організовану злочинну організацію, яка здійснювала врізки в магістральні газо- конденсатопроводи та чинила розкрадання вуглеводневої сировини в особливо великих розмірах.

Як повідомляється на сайті Нацполіції у п'ятницю, встановлено, що до угруповання входили 16 осіб. Зловмисники діяли на території Дніпропетровської, Полтавської та Харківської областей.

"33-річний житель міста Дніпро створив розгалужену злочинну організацію, до якої входили три злочинні групи з чітким розподілом ролей. Фігуранти здійснювали систематичне викрадення нафтопродуктів та вуглеводної сировини, що транспортуються через магістральний нафтопровід", - ідеться в повідомленні.

За словами начальника Департаменту карного розшуку Нацполіції Вадима Дзюбинського, до складу організації входили жителі Дніпропетровської, Харківської, Полтавської областей. "Поліцейські задокументували сім епізодів незаконного пошкодження і втручання в магістральні трубопроводи. З'ясовано, що за один раз фігуранти незаконно закачували 30-35 тисяч літрів нафтосировини. Загалом злочинна група завдала збитків на суму близько 3,5 млн грн", - сказав він.

Дзюбинський додав, що нафтопродукти фігуранти закачували до автоцистерн і збували в Дніпропетровській і Полтавській областях. Після завантаження сировини автомобіль перевозив її на невеликі приватні підприємства. Там сировину переробляли та реалізовували в агросекторі фермерським підприємствам за заниженою ціною.

Слідчі Головного слідчого управління Нацполіції повідомили про підозру 14 учасникам ОЗУ в скоєнні злочинів за ч. 2, 3 ст. 292 (пошкодження об'єктів магістральних або промислових нафто-, газо-, конденсатопроводів і нафтопродуктопроводів) Кримінального кодексу України. Організатору повідомили про підозру за ч.1 ст.255 (створення злочинної організації), ч.3 ст.292 (пошкодження об'єктів магістральних або промислових нафто-, газо-, конденсатопроводів і нафтопродуктопроводів), ч.5 ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА