17:04 06.08.2021

Правоохоронці повідомили про підозру 8 учасникам угруповання, яке обкладало "даниною" бізнесменів Харківщини

2 хв читати
Правоохоронці повідомили про підозру 8 учасникам угруповання, яке обкладало "даниною" бізнесменів Харківщини

Служба безпеки України повідомила про підозру вісьмом учасникам угруповання, що займалися рекетом у Харківській області.

Як повідомляє прес-служба СБУ в п'ятницю, до складу угруповання входили, зокрема, особи з числа правоохоронців, місцевого криміналітету, а також особи з досвідом ведення бойових дій.

"Учасники злочинного угруповання, яке СБУ вчора викрила на Харківщині, систематично займалися рекетом. Вони обкладали "даниною" місцевих підприємців, постійно погрожували їм фізичною розправою та нищили майно. Наразі вісьмом учасникам угруповання оголошено про підозри, здійснюються заходи щодо встановлення всіх обставин та інших осіб, причетних до вчинення зазначених правопорушень", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що спецслужба має докази протиправної діяльності зловмисників, серед яких аудіо- та відеоматеріали.

Як повідомлялося, 5 серпня в Харківській області СБУ здійснювала оперативно-слідчі дії в рамках кримінального провадження, фігурантами в якому є члени Національної корпусу.

"Наразі в Харківській області дійсно проводяться оперативно-слідчі дії, обшуки в рамках кримінального провадження, фігурантами в якому є члени Нацкорпусу. Після закінчення оперативно-слідчих дій ми надамо детальнішу інформацію", - повідомили кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" в прес-центрі УСБУ в Харківській області.

Сайт Dетектив Info з посиланням на інформоване джерело повідомив, що співробітники Головного слідчого управління Служби безпеки України здійснили серію обшуків і затримали сімох членів харківського обласного осередку політичної партії "Національний корпус", серед яких Сергій "Чилі" Величко, за підозрою у створенні та участі в складі організованого злочинного угруповання, що спеціалізувалося на рекеті.

"За словами інсайдера, 5 серпня силовики здійснили понад 50 обшуків за місцем проживання та в приміщеннях, які використовувалися достойниками з "азовського руху", виявивши, зокрема, зброю та боєприпаси... На момент підготовки цього матеріалу джерело підтверджує факт затримання сімох учасників "азовського ОПГ", включно з "Чилі"-Величком", - йдеться в повідомленні.

Пізніше керівник Центрального штабу Нацкорпусу Максим Жорін заявив, що обшуки, які СБУ провела у представників Національного корпусу в Харкові, свідчать про "початок зачистки вулиці".

"Зеленський почав зачистку вулиці, розуміючи, що восени на нього чекають масові протести", - написав Жорін у своєму Telegram-каналі в четвер.

Він зазначив, що обшуки відбуваються у людей з активною проукраїнською позицією, учасників АТО/ООС, і дав зрозуміти, що НК зробить усе можливе, щоб їх захистити.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА