19:49 06.08.2021

У Києві затримали чоловіка, який шукав кілера для вбивства громадянина США в американському Балтиморі

2 хв читати
У Києві затримали чоловіка, який шукав кілера для вбивства громадянина США в американському Балтиморі

Українські правоохоронці затримали в Києві чоловіка, який планував організувати замовне вбивство громадянина Сполучених Штатів у м Балтимор (штат Меріленд, США) і шукав кілера для його здійснення в Україні.

Як повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань у п'ятницю, замовник, який мав громадянство України та США, підшукував виконавця вбивства через свого знайомого.

"Коли співучасник знайшов його, замовник приїхав до України обговорити з кілером терміни, суму та спосіб убивства. Життя іноземця вони оцінили у $45 тис. При цьому вбивство мало бути виконано до 9 серпня, оскільки до цього часу замовник ще перебуватиме в Україні й це забезпечило б йому алібі", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що оплата за вбивство відбувалася у два етапи. Спочатку виконавцю передали передоплату - $20 тис. Ще $25 тис. замовник мав передати вже після безпосереднього скоєння вбивства і надання фотографій, які це підтверджують.

"Правоохоронці імітували вбивство та зробили постановочні фото, які посередник передав замовнику. Ініціатора вбивства та його співучасника затримали після передачі останнього траншу грошей у сумі $25 тис.", - інформують правоохоронці.

Вони уточнюють, що за місцем проживання та в авто затриманих, а також у можливих співучасників, причетність яких ще перевіряють, відбуваються обшуки.

У свою чергу правоохоронні органи США, за повідомленням ДБР, вжили заходів на території Сполучених Штатів, завдяки яким вдалося зафіксувати протиправну діяльність зазначеної групи осіб.

"Вирішується питання щодо повідомлення затриманим особам про підозру, а саме замовнику в організації закінченого замаху на вбивство, вчиненому на замовлення за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 15 п. п. 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України), співучаснику в пособництві у вчиненні закінченого замаху на вбивство, вчиненому на замовлення за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 15 п. п. 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України)", - наголошують у ДБР.

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА