08:00 07.08.2021

Міністри оборони США та Ізраїлю обговорили інцидент з танкером Mercer Street

2 хв читати
Міністри оборони США та Ізраїлю обговорили інцидент з танкером Mercer Street

Міністр оборони США Ллойд Остін і глава оборонного відомства Ізраїлю Бені Ганц обговорили інцидент з танкером Mercer Street в Османській затоці, в результаті якого загинули дві людини, йдеться в заяві, поширеній Пентагоном у п'ятницю.

"Сьогодні міністр оборони Ллойд Остін поговорив із міністром оборони Ізраїлю Бені Ганцем про напад Ірану 29 липня на танкер Mercer Street, у результаті якого загинули дві невинні людини", - йдеться в ньому.

Сторони "висловили стурбованість з приводу поширення і використання Іраном бойових безпілотних літальних апаратів у всьому регіоні і зобов'язалися продовжувати тісну співпрацю в сфері регіональної безпеки".

"Вони домовилися працювати разом з союзниками і партнерами над засудженням агресії Ірану, що підриває свободу судноплавства, і обмінялися думками про наступні кроки", - наголошується в заяві.

Минулого тижня японський танкер Mercer Street, який прямував без вантажу з Дар-ес-Салама в Ель-Фуджайру, зазнав нападу на півночі Індійського океану. В результаті загинули два члени екіпажу - підданий Великої Британії і громадянин Румунії.

1 серпня прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет заявив, що саме Іран несе відповідальність за напад на танкер. Таку саму позицію зайняли США і Велика Британія.

Тим часом, у МЗС Ірану застерегли від спроб завдати шкоди суверенітету країни. Представник міністерства Саїд Хатібзаде також заявляв, що Іран "дуже жалкує у зв'язку з безпідставними обвинуваченнями, висунутими главою МЗС Великої Британії проти Ісламської Республіки Іран, повтореними держсекретарем США в тому ж контексті і містили суперечливі, помилкові і провокаційні претензії".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ВЛАДА

Зеленський розраховує на допомогу Данії в пошуку додаткових систем ППО для Миколаївської області

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

Європарламент 14-й раз відклав погашення бюджету Ради й Ради ЄС 2022 року, яке раніше відкладали через вимогу надати Україні Patriot

НАТО проведе неформальну нараду глав МЗС країн Альянсу в Празі 30-31 травня

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА