11:48 07.08.2021

Суд заарештував сімох рекетирів із Харківської області, серед яких члени Нацкорпусу

3 хв читати
Суд заарештував сімох рекетирів із Харківської області, серед яких члени Нацкорпусу

Шевченківський суд Києва взяв під варту сімох підозрюваних членів злочинного угруповання, серед яких представники партії "Національний корпус", колишні та чинні правоохоронці, повідомляє hromadske.ua.

Під вартою на два місяці без можливості внесення застави опинилися Іван Нікіфоров, Сергій Козлюк, Сергій Величко, Олег Скрипка, Кирило Крикунов, Дмитро Колесніков та Артем Субочев.

За даними слідства, підозрювані в 2018 році створили організовану злочинну групу в Харківській області, в яку входило близько 50 осіб і яка займалася рекетом бізнесменів, зокрема, у сфері ритуальних послуг. Обсяг їхнього "прибутку", за даними слідства, становив понад 1 мільйон гривень щомісяця.

СБУ також опублікувала аудіозаписи де, ймовірно, підозрювані погрожують харківським підприємцям. У "Національному корпусі" їх назвали "зрежисованою медіаманіпуляцією".

Підозрюваним інкримінують статті 255 (створення злочинної організації), 189 (вимагання), 206 (протидія законній господарській діяльності) КК.

СБУ говорить також про восьмого підозрюваного, якого поки що не затримували. Ймовірно, це Артем Мошенський, якого на початку липня підстрелили в Харкові і який зараз перебуває на лікуванні в Ізраїлі, повідомляє hromadske.ua

Раніше СБУ повідомила про підозру вісьмом учасникам угруповання, які займалися рекетом в Харківській області.

До складу угруповання входили, зокрема, особи з числа правоохоронців, місцевого криміналітету, а також особи з досвідом ведення бойових дій.

"Учасники злочинного угруповання, яке СБУ вчора викрила в Харківській області, систематично займалися рекетом. Вони обкладали "даниною" місцевих підприємців, постійно погрожували їм фізичною розправою і знищували майно. Наразі вісьмом учасникам угруповання оголошено про підозри, здійснюються заходи щодо встановлення всіх обставин та інших осіб, причетних до скоєння зазначених злочинів", - йдеться у повідомленні.

У ньому зазначається, що спецслужба має докази протиправної діяльності зловмисників, серед яких аудіо- та відеоматеріали.

Як повідомлялося, 5 серпня, в Харківській області СБУ проводить оперативно-слідчі дії в рамках кримінального провадження, фігурантами в якому є члени Національного Корпусу.

"Наразі у Харківській області справді проводяться оперативно-слідчі дії, обшуки в рамках кримінального провадження, фігурантами в якому є члени Нацкорпусу. Після закінчення оперативно-слідчих дій ми надамо більш детальну інформацію", - повідомили кореспонденту агентства Інтерфакс-Україна в прес-центрі УСБУ в Харківській області.

Сайт Dетектив-Info з посиланням на інформоване джерело повідомило, що співробітники Головного слідчого управління Служби безпеки України провели серію обшуків і затримали сімох членів харківського обласного відділення політичної партії "Національний корпус", серед яких Сергій "Чілі" Величко, за підозрою у створенні та участі у складі організованої злочинної групи, що спеціалізувалася на рекеті.

Пізніше керівник Центрального штабу Нацкорпусу Максим Жорін заявив, що обшуки, які СБУ провела у представників Національного Корпусу в Харкові, свідчать про "початок зачистки вулиці".

"Зеленський почав зачистку вулиці, розуміючи, що восени його чекають масові протести", - написав Жорін у своєму телеграм-каналі в четвер.

Він зазначив, що обшуки проводяться у людей з активною проукраїнською позицією, учасників АТО/ООС і дав зрозуміти, що НК зробить все можливе, щоб їх захистити.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВАКС засудив мера Рені до дев'яти років позбавлення волі

Держмитслужба України: Ймовірно, планується блокування пункту пропуску "Медика-Мостиська"

Пошуково-рятувальну операцію в Чернігові завершено: 18 загиблих, 78 поранених

Збито всі 13 ударних безпілотників "Шахед", які атакували Україну

Суд обрав запобіжний захід організаторам злочинної групи Чернівецької митниці

Віцеканцлер Німеччини Габек прибув в Україну для підготовки конференції з відновлення

Прем'єр Нідерландів готовий закуповувати у партнерів системи ППО Patriot для постачання Україні

Розвідники спецпідрозділу "Кабул 9" за дві доби виявили та знищили дев’ять одиниць військового транспорту і склад боєприпасів

В Івано-Франківській області ППО збила всі ворожі БПЛА, у результаті падіння уламків виникли пожежі

У Херсонській області за добу через обстріли 16 людей дістали поранення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА