07:35 08.08.2021

Близько 200 протестних маніфестацій проти "санітарних перепусток" відбулись у 150 містах Франції

2 хв читати
Близько 200 протестних маніфестацій проти "санітарних перепусток" відбулись у 150 містах Франції

Не менше 237 тис. людей взяли в суботу участь в акціях протесту проти так званих санітарних перепусток у 150 містах Франції, в Парижі на вулиці вийшли 17 тис. людей, наводить телеканал BFM TV дані міністерства внутрішніх справ країни.

Це вже четверта субота поспіль, коли противники введення "санітарних перепусток" проводять масові протести. Минулої суботи, за даними МВС, у маніфестаціях взяли участь 204 тис. людей.

У Парижі в суботу пройшли чотири ходи. Загалом, за даними BFM TV, ситуація була спокійною, однак у деяких місцях сутички з поліцією все ж відбулися, поліцейські були змушені застосувати сльозогінний газ.

Сльозогінний газ проти демонстрантів використовувала і поліція міста Ліон, де пройшло два ходи, які зібрали приблизно 2,5 тис. осіб.

Близько 10 тис. маніфестантів, за даними поліції, пройшли вулицями Ніцци, 19 тис. - у Тулоні, 8 тис. - у Монпельє, близько 6 тис. - у Марселі і Перпіньяні.

Всього в країні відбулося 198 акцій протесту, 35 осіб затримано, семеро поліцейських отримали легкі поранення.

Виступам супротивників "санітарних перепусток" цієї суботи не завадили навіть сильні зливи, які пройшли у багатьох містах країни. У Парижі акції протесту завершилися під градом.

Противники такого заходу вважають, що влада порушує основні права громадян, які не пройшли вакцинацію, у такий спосіб обмежуючи їх пересування. У французькій опозиції вважають, що уряду, як мінімум, слід почекати з новими обмеженнями.

Цього тижня Конституційна рада Франції схвалила законопроект про розширення зони застосування "санітарних перепусток", зокрема для відвідування ресторанів і поїздок на поїздах і літаках усередині країни. Цей законопроект, який передбачає, зокрема, обов'язкову вакцинацію співробітників медичних установ, раніше був схвалений обома палатами французького парламенту.

Саме Конституційна рада була останньою інстанцією, у якої була реальна можливість зашкодити схваленню запланованих урядом заходів.

Уряд Франції планує, що закон почне діяти з 9 серпня. В цьому випадку - з 9 серпня у Франції потрібно буде пред'являти "санітарну перепустку", зокрема, при відвідуванні ресторанів, кафе, в транспорті (за винятком міського громадського транспорту). У цьому документі має бути зазначено, що людина або вакцинована від COVID-19, або нещодавно здала негативний тест на коронавірус.

В уряді Франції переконані, що розширення застосування "санітарних паспортів" дозволить ефективніше боротися проти COVID-19.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

Профільний комітет рекомендував ВР прийняти за основу законопроєкт про захист інтересів власників земельних паїв

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА