08:09 08.08.2021

ВПС США завдали авіаудару по талібах у Шебергані - Міноборони Афганістану

1 хв читати
ВПС США завдали авіаудару по талібах у Шебергані - Міноборони Афганістану

Літак В-52 ВПС США ввечері в суботу завдав авіаудару по позиціях руху "Талібан" у місті Шеберган центрі провінції Джаузджан на північному заході країни, повідомив заступник начальника прес-центру міністерства оборони Афганістану Фавад Аман.

"Сьогодні ввечері о 18:30 (17:00 за Києвом) у місті Шеберган, провінція Джаузджан, скупчення талібів обстріляно літаком B-52. Терористи зазнали важких втрат у результаті авіаудару ВПС США", - повідомив Аман.

Таліби штурмують місто Шеберган, який є малою батьківщиною колишнього віце-президента, лідера партії Національний ісламський рух Афганістану (НІРА- об'єднує тюркомовне населення країни) маршала Абдул Рашида Дустума з початку червня. Дустум, який у червні-липні перебував на лікуванні в Туреччині, повернувся на батьківщину на початку серпня.

Повернення маршала збіглося за часом з початком найбільш активного нападу бойовиків на місто. Напередодні урядовим силам в Шебергані, якими командує старший син Дустума -Йормухаммад, вдалося відбити черговий штурм талібів, сотні бойовиків вбиті. Але незважаючи на великі втрати, таліби стягнули в Джаузджан бойовиків із сусідніх провінцій, облога Шеберагана в суботу тривала. За останніми даними, в суботу ввечері таліби змогли захопити значну частину міста.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА