07:07 09.08.2021

ЄС допомагає Греції та іншим країнам регіону гасити лісові пожежі

1 хв читати
ЄС допомагає Греції та іншим країнам регіону гасити лісові пожежі

Європейський союз задіяв власний механізм цивільного захисту для допомоги Греції та іншим країнам Середземномор'я в гасінні лісових пожеж.

"Ми організуємо одну з найбільших коли-небудь проведених в Європі операцій з гасіння пожеж, оскільки множинні пожежі охоплюють кілька країн одночасно", - заявив єврокомісар з антикризового управління Янез Ленарчич.

ЄС цілком солідарний з Грецією, Північної Македонією, Албанією, Італією і Туреччиною в цей важкий час, додав він.

На прохання цих країн ЄС допоміг мобілізувати (на гасіння - ІФ) 14 пожежних літаків, 3 вертольоти, близько 1300 рятувальників і 250 автомобілів, повідомила Європейська комісія (ЄК) у неділю в своєму комюніке.

У минулі вихідні дні нові пропозиції надійшли від Франції, Німеччини, Польщі, Австрії та Словаччини, які направили свої наземні пожежні підрозділи. У Греції вже діють наземні пожежні частини Кіпру, Франції, Чехії та Румунії, а також літаки Кіпру, Швеції, Франції, Хорватії та Іспанії.

Раніше минулого тижня допомогу з боку ЄС надано для боротьби з лісовими пожежами в Італії, Албанії та Північній Македонії. Туди були направлені літаки і вертольоти з Франції, Чехії, Нідерландів, Румунії, особовий склад зі Словенії, Болгарії та Австрії.

Спеціальний супутник ЄС Copernicus допомагає складати карти оцінки збитку від лісових пожеж постраждалих районів у Північній Македонії та Греції.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА