12:19 09.08.2021

Фінляндія з 9 серпня відкриває кордони для українців

2 хв читати
Фінляндія з 9 серпня відкриває кордони для українців

Фінська влада з понеділка, 9 серпня, відкрила в'їзд для туристів із України, повідомляє інтерактивний ресурс Міністерства закордонних справ України.

"Із 09.08.2021 року пасажирський рух між Фінляндією та Україною нормалізується. Всім громадянам України (без винятків), які приїдуть до Фінляндії прямим рейсом із України, або транзитом через країни, які також включені до "зеленого списку" Фінляндії, буде дозволено в'їхати на територію країни. Однак, надалі залишаються в силі карантинні вимоги", - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що, зокрема, всі особи, які прибувають із будь-яких третіх країн (зокрема з України) та пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19, звільняються від обов'язкового тестування та проходження карантину за умови, що після отримання другої дози вакцини від СOVID-19 пройшло 14 днів.

"Фінляндія визнає такі вакцини: Comirnaty (Pfizer-BionTech), COVID-19 Vaccine Spikevax (колишня назва Moderna), Vaxzevria (колишня назва COVID-19 Vaccine AstraZeneca), COVID-19 Vaccine Janssen (Johnson & Johnson), BIBP/Sinopharm, COVISHIELD, CoronaVac", - зазначають у МЗС.

Там наголошують, що громадяни України, які не мають підтвердження повного курсу вакцинації під час перетину державного кордону Фінляндії, мають надати сертифікат, що підтверджує отримання першої дози вакцини, яка визнається Фінляндією (при цьому обов'язковим є проходження ПЛР-тесту протягом 72 годин після прибуття до Фінляндії), сертифікат, що підтверджує негативний результат ПЛР-тесту, зроблений в Україні, який зроблений не пізніше, ніж за 72 години до перетину кордону (при цьому обов'язковим є проходження ПЛР-тесту протягом 72 годин після прибуття до Фінляндії).

"Без наявності зазначених вище документів або за наявності підтвердження про те, що особа перехворіла COVID-19, громадяни України будуть направлені на проходження ПЛР-тесту на прикордонному пункті контролю. При цьому обов'язковим є проходження ПЛР-тесту протягом 72 годин після прибуття до Фінляндії", - наголошують українські дипломати.

Вони додають, що проходження двох ПЛР-тестів після приїзду до Фінляндії є безкоштовним для всіх мандрівників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по шести населених пунктах Запорізької області

Дев'ятеро людей постраждали в результаті ворожої атаки "шахедів" Одеси

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА