13:15 09.08.2021

Меркель відвідає Київ 22 серпня

1 хв читати
Меркель відвідає Київ 22 серпня

Канцлер ФРН Ангела Меркель відвідає Україну 22 серпня, повідомив прес-секретар президента України Володимира Зеленського Сергій Никифоров.

"Федеральний канцлер ФРН пані Ангела Меркель має намір відвідати Україну з візитом 22 серпня. Теми переговорів: безпека, двосторонні відносини та інші актуальні питання", - написав Никифоров на сторінці у Facebook.

Як повідомлялося, 23 серпня в Києві відбудеться перший, установчий, саміт платформи з деокупації Криму - "Кримська платформа". Загалом своє бажання брати участь у роботі платформи підтвердили вже майже 40 країн світу.

Останній раз Володимир Зеленський та Ангела Меркель зустрічалися 12 липня під час офіційного візиту українського президента до Німеччини. Вони обговорювали низку питань, зокрема шляхи мирного врегулювання конфлікту на сході України.

За підсумками обговорення німецький канцлер виступила за імплементацію "формули Штайнмаєра" в українське законодавство, а також висловила прихильність Німеччини Мінським домовленостям.

30 серпня президент України Володимир Зеленський зустрінеться зі своїм американським колегою Джо Байденом.

Як повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, під час зустрічі Зеленського та Байдена обговорюватимуться три блоки питань: політичні, економічні та безпекові питання. Раніше він також заявляв про те, що зустріч президентів США та України визначить динаміку двосторонніх відносин обох країн на наступні роки.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА